‘Mogelijk totale lockdown in Suriname’!

Nep bericht over aanwezigheid Corona virus in Suriname verspreid

Suriname krijgt vanaf woensdag mogelijk een totale lockdown. Dat schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws zojuist. Volgens de site is er dinsdag een spoedvergadering gehouden door een commissie van het Surinaams parlement, onder leiding van voorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

De totale lockdown komt nadat het aantal corona besmettingen in Suriname blijft stijgen. Vandaag zijn nog 10 personen positief getest op het coronavirus in Suriname. Het aantal actieve cases is hierdoor gestegen naar 44. Het aantal positief geteste mensen in Suriname is tot en met dit moment 54.

Volgens Starnieuws zullen er later op de avond formele mededelingen worden gedaan.

UPDATE: Het COVID-19 Crisis Management Team heeft net een bericht uitgegeven en zegt het te betreuren dat berichten over mogelijke verscherping van maatregelen, prematuur in de media zijn gebracht en een onnodige paniekreactie teweeg hebben gebracht in de samenleving.

De beraadslagingen zijn nog gaande en adviezen over diverse scenario’s worden nogmaals bekeken President Desi Bouterse komt woensdag 3 juni met een statement, waarin de verscherpte maatregelen zullen worden aangekondigd.

Aan de gemeenschap wordt gevraagd zich rustig te houden en niet onnodig in paniek te raken of paniek te zaaien onder elkaar. Er zal bij de te treffen maatregelen in voldoende mate rekening worden gehouden met de noodzakelijke behoeften van het volk.

https://www.waterkant.net/suriname/2020/06/03/mogelijk-totale-lockdown-in-suriname/?cn-reloaded=1