MENSELIJKHEID TEGEN DE HANDEL VAN HONDVLEES!

Door zinloze wreedheid te bestrijden en het gezelschap van honden te promoten, helpt Duo Duo Project mensen om honden als familie te zien, niet als voedsel.

handel in hondenvlees eruit in 2020?

In april 2020 werden enorme stappen gezet in de strijd om een ​​einde te maken aan de wrede en onrechtvaardige praktijk van de handel in hondenvlees in China en in breder Azië.

Chinese steden, waaronder Zhongshan, Shenzhen en Zhuhai, hebben het eten van hondenvlees al verboden of hebben de wens uitgesproken om het verbod in te voeren. Dit komt dagen na een aankondiging van het officiële WeChat-account van het Chinese ministerie van Landbouw en Plattelandszaken, waarin staat dat “Samen met de vooruitgang van de menselijke beschaving en de toenemende bezorgdheid van het publiek over dierenbescherming, honden zijn ‘geëvolueerd’ van traditionele vee tot gezelschapsdieren. “

Deze nieuwe wetgeving komt voort uit de enorme wereldwijde impact van COVID-19, waar de consumptie van wilde dieren en vee een veelbesproken onderwerp is geworden in China. Hoewel het land misschien wel op weg is om de onethische consumptie van honden- en kattenvlees en de daarmee verband houdende activiteiten stop te zetten, blijft er een fundamentele en onderliggende culturele houding over die niet wordt aangepakt. Als we kijken naar het geval van het Yulin-festival, biedt de situatie de perfecte casestudy – ondanks dat de lokale overheid haar steun voor het evenement intrekt, is de gemeenschap elk jaar op dezelfde dagen van het festival de consumptie van hondenvlees blijven vieren, samenkomen op openbare plaatsen om deel te nemen – zelfs als het technisch gezien buiten een ‘officiële’ setting valt, gaat het meedogenloze martelen en slachten van honden onverminderd door.

https://www.duoduoproject.org/post/post-coronavirus-what-does-fighting-the-dog-meat-trade-look-like-in-2020