Gemeente Amsterdam geeft subsidie aan demonstranten op de Dam!

Gemeente Amsterdam geeft subsidie aan demonstranten op de Dam

Wel 5.000 mensen kwamen maandag op de Dam samen. Ze protesteerden tegen vermeend racisme in de Verenigde Staten. Met de zegen van burgemeester Femke Halsema. Sterker nog: haar gemeentebestuur geeft flinke subsidies aan organisatoren Mitchell Esajas en Jerry Afriyie.

Jerry Afriyie

De organisator van het protest “tegen anti-zwart geweld in de VS en EU” is Zwarte Piethater Jerry Afriyie en zijn Stichting Nederland Wordt Beter. Deze stichting ontvangt voor het jaar 2020 een subsidie van 8.000 euro van de Amsterdamse overheid. Dat blijkt uit het subsidieregister van de gemeente. Ook in 20172018 en 2019 ontving de club subsidie.

Alleen argumenten tegen Zwarte Piet

De gemeentelijke subsidie is meestal voor de ‘Dag van Empathie’, die Nederland Wordt Beter organiseert. Het wordt besteed aan onder andere een lespakket om “in dialoog [te gaan] over controversiële onderwerpen” als Zwarte Piet. Daarbij krijgen kinderen alleen argumenten tegen Zwarte Piet aangereikt. Bijvoorbeeld: “Verandering is altijd goed.” En: “Ik heb me wel eens buitengesloten gevoeld.” In een ander lespakket dat Nederland Wordt Beter maakte, zijn hele delen geplagieerd – een strafbaar feit.

Manifestatie “te belangrijk”

De warme subsidiebanden van Amsterdam met Afriyie, Esajas en Nederland Wordt Beter verklaart de opstelling van burgemeester Femke Halsema. Die noemde de manifestatie “te belangrijk” om te ontbinden. Halsema demonstreerde zelfs mee, zo leek het, door als een gewone burger tussen de demonstranten te gaan staan. Zonder mondkapje. Zonder anderhalve meter afstand.

https://https://cultuurondervuur.nu/gemeente-amsterdam-geeft-subsidie-aan-demonstranten-op-de-dam