De terrassen zijn weer open, ‘maar geen enkele ondernemer gaat geld verdienen’!

Overal hebben horeca-ondernemers met de rolmaat in de hand de tafels optimaal neergezet.

Stipt om 12.00 uur heropende de Nederlandse horeca. De opluchting is groot, bij zowel ondernemers als klanten. Maar draaien op halve kracht door de beperkingen heeft een prijs. Koninklijke Horeca Nederland sluit niet uit dat er op den duur betaald moet worden om op het terras te mogen zitten, of dat de drankjes duurder worden.

Want het terras is dan wel open, maar er moet wel anderhalve meter afstand in acht genomen worden. En reserveren is meestal ook verplicht. Spontaan een drankje gaan drinken is er voorlopig niet bij. Via internet een tafeltje regelen en ook meteen aangeven hoe lang je blijft is hier het nieuwe normaal.

Tienduizenden zullen vandaag die beperkingen voor lief nemen en toch een terrasje pakken. Voor bijna iedereen de eerste keer in 2020. En het wordt perfect weer: 25 graden, volop zon. Beter terrasweer is er niet.

Zondag 15 maart om 18 uur ging in heel Nederland de tap dicht. Voor drie weken, werd gezegd door toenmalig minister Bruins. Maar het werden er elf. De zonnigste lente ooit werd gevierd zonder ontmoetingen en gezelligheid op de terrasjes en in de restaurants.

Tienduizenden zullen vandaag die beperkingen voor lief nemen en toch een terrasje pakken. Voor bijna iedereen de eerste keer in 2020. En het wordt perfect weer: 25 graden, volop zon. Beter terrasweer is er niet.

Zondag 15 maart om 18 uur ging in heel Nederland de tap dicht. Voor drie weken, werd gezegd door toenmalig minister Bruins. Maar het werden er elf. De zonnigste lente ooit werd gevierd zonder ontmoetingen en gezelligheid op de terrasjes en in de restaurants.

https://www.ad.nl/binnenland/de-terrassen-zijn-weer-open-maar-geen-enkele-ondernemer-gaat-geld-verdienen~a800d409/