Virologen roepen op om buiten minder te handhaven: ‘Coronabesmettingen vinden vooral binnenshuis plaats’!

Volgens virologen hoeft er deze zomer minder strikt gehandhaaft te worden op coronaregels in de buitenlucht, zo schrijft AD. Besmettingen met het coronavirus blijken volgens deze virologen namelijk vooral binnenhuis plaats te vinden.

Streng beboeten onnodig!

De anderhalve meter afstand moet ook buiten wel de norm blijven, maar wie zich daar niet aan houdt een boete opleggen om op die manier de verspreiding van het virus tegen te gaan, is dus niet nodig.

“Snelle verspreiding van de pandemie vindt [buiten] gewoon niet plaats. Dat zou je als overheid toch moeten meenemen in je risicoafweging”, zegt Louis Kroes, viroloog van het LUMC in Leiden tegen het AD.

‘Niet massaal gaan afspreken’

Tweede Kamerlid voor de VVD Dilan Yeşilgöz vindt het op dit moment nog geen reden om dan maar massaal buiten af te gaan spreken, vertelt ze in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Dat het beter gaat heeft echt te maken met dat we gewoon ons wisten te gedragen. Straks loopt het allemaal weer uit de hand en hebben we een zomer vol beperkingen en daar zit niemand op te wachten denk ik.”

https://wnl.tv/2020/05/30/virologen-minder-handhaving-buiten/

LEES OOK: Hoe gaan we de versoepelde coronamaatregelen handhaven?