Maandag gelijk naar het terras of niet? Veel mensen wachten nog even af…

Een terras in het centrum van Den Haag | Foto: Omroep West

DEN HAAG – Maandag mag de horeca weer open, het wordt mooi weer en veel mensen zijn vrij omdat het Tweede Pinksterdag is. Alle reden voor topdrukte op de terrassen. Maar staan mensen wel zo te springen om massaal een biertje of wijntje te drinken op anderhalve meter afstand? Uit reacties op Twitter, Facebook en Instagram van Omroep West blijkt dat veel mensen nog even afwachten. ‘Ik neem thuis wel wat te drinken.’

Via social media peilden we de mening van onze volgers: maandag meteen weer naar het terras of niet? Van de ruim 70 reacties op Instagram is het grootste deel negatief: 88 procent van de mensen reageert met een duimpje omlaag: nee. Ook de uitslag van de poll op Twitter is duidelijk: 84 procent geeft aan nog niet te gaan.

Op Facebook reageerden ruim 250 mensen. Het overgrote deel van de volgers geeft aan dat ze nog even wachten met een terrasbezoek. Ondanks dat terrassen op een aantal plaatsen groter mogen worden om de afstand tussen de tafels te waarborgen, vragen mensen zich af of er wel genoeg plek voor iedereen is. ‘Een plekje vinden op het terras is normaal al lastig.

Later tijdstip

Een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) liet dinsdag weten dat mensen voor een ander terras moeten kiezen, of op een later tijdstip terug moeten komen als er geen plek meer beschikbaar is. ‘Vol is vol. Voor binnen is reservering sowieso verplicht en geldt er een maximum van dertig gasten. In sommige gevallen zal er wat minder capaciteit zijn op het terras door afstandsregels, in sommige gevallen wordt in overleg met gemeenten en buren gezocht naar nieuwe oplossingen en extra ruimte. Misschien dat we in sommige gevallen dus ‘nee’ zullen moeten verkopen, maar dat was ‘voor corona’ ook soms het geval. In die zin is er niet zo veel nieuws onder de zon.’

‘Wij verwachten enthousiaste gasten’, zegt de KHN-woordvoerder. ‘Maar wij vertrouwen er ook op dat het Nederlandse publiek haar verantwoordelijkheid neemt.’ Maar uiteraard kan de horeca maandag wel op klanten rekenen. In de polls geeft zo’n 16 procent van de mensen aan op Tweede Pinksterdag iets te gaan eten of drinken.

RP: Het wordt hoog tijd dat er een einde komt aan deze belachelijke indoctrinerende Bangmakerij van ons Volk!

Bestand: Laat je niet bang maken bij bezoek Wilders Spijkenisse.jpg

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4051030/Maandag-gelijk-naar-het-terras-of-niet-Veel-mensen-wachten-nog-even-af