Corona: lancering tweede steunpakket!

Dit is het nieuwe noodpakket voor mkb- en… | De Ondernemer
Het Nieuwe Noodpakket

Lancering van verlengde en nieuwe maatregelen. De coronacrisis gaat langer duren dan twee maanden geleden werd gedacht. Op woensdag 20 mei is er daarom een tweede steunpakket aangekondigd met nieuwe maatregelen en verlengingen en aanpassingen voor de huidige maatregelen.

Op 17 maart 2020 kondigde het kabinet het eerste noodpakket steunmaatregelen aan. Belangrijke maatregelen hieruit zijn de tegemoetkoming in personeelskosten (NOW), de tegemoetkoming van €4000 voor getroffen sectoren (TOGS), de inkomenssteun voor zelfstandig ondernemers (TOZO) en Belastingmaatregelen. Deze worden nu verlengd en uitgebreid. Ook is de nieuwe maatregel Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB aangekondigd.  

Nieuw: de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB

De TOGS (eenmalige tegemoetkoming van €4.000 voor getroffen sectoren) was voor sommige bedrijven een groot bedrag, maar voor veel bedrijven niet genoeg om hun vaste lasten te dekken. Bij de nieuwe variant, de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB, hangt de hoogte van de tegemoetkoming af van drie factoren. 

  • De omvang van je bedrijf (aantal medewerkers)
  • De hoogte van je vaste kosten
  • De hoogte van je omzetverlies

De tegemoetkoming is belastingvrij en is maximaal €20.000 voor de komende drie maanden. Je bedrijf komt in aanmerking als je in een van de getroffen sectoren valt (dezelfde sectoren als in de TOGS-regeling).

Verlenging NOW

De huidige NOW kun je tot 31 mei aanvragen voor de maanden maart, april en mei. Vanaf 6 juli kun je de verlengde (en aangepaste) NOW-regeling aanvragen. In deze NOW 2.0 kun je tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen voor juni, juli en augustus. Deze vraag je op dezelfde manier aan. Met enkele wijzigingen in de tweede NOW: (Lees hier verder):