Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken maakt duidelijk: Rechtsen domineren de corona-demonstraties niet!

Screenshot_33

Ook niet in Nederland!

Nu moet zelfs het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zich verzetten tegen de hetze. Het ministerie ziet namelijk geen dominerende rol van “rechts-extremisten” bij de demonstraties tegen de corona-maatregelen. Een “wezenlijke beïnvloeding” van de protesten door “rechts-extremisten” zou “op dit moment niet zichtbaar zijn”, citeert de “Saarbrücker Zeitung” uit een antwoord van het ministerie op parlementaire vragen van de AfD .

De demonstraties zouden op dit moment “door een uiterst heterogeen, in zijn kern echter nog democratisch deelnemersveld worden gedragen”, verklaarde het ministerie. Tegelijkertijd waarschuwde het echter dat meerdere nationalistische organisaties ertoe opgeroepen zouden hebben om strategisch deel te nemen aan de protesten. Genoemd worden de NPD, “Die Rechte” en “Der III. Weg”. Daarom zou niet uit te sluiten zijn dat het aantal deelnemende “rechts-extremisten” zou toenemen. De beïnvloedingspogingen uit linkse kringen werden niet genoemd.

Afgelopen weekend hadden er opnieuw duizenden mensen in talrijke Duitse steden tegen de corona-voorschriften gedemonstreerd. Uit verschillende partijen kwamen hysterische waarschuwingen dat “rechts-extremisten” zouden proberen voor zichzelf beslag te leggen op de protesten.

Bron:
https://zuerst.de

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/22/duitse-ministerie-van-binnenlandse-zaken-maakt-duidelijk-rechtsen-domineren-de-corona-demonstraties-niet/