Trump dreigt met schadeclaim tegen China vanwege coronavirus!

Zorgmedewerkers zijn bezig met coronatesten in een laboratorium in Wuhan. De foto dateert van februari, toen de Chinese stad waar het virus in december voor het eerst opdook met man en macht de epidemie bestreed

Donald Trump dreigt met een claim tegen China als compensatie voor de schade die de Verenigde Staten hebben geleden als gevolg van de coronapandemie. Volgens de president is er mogelijk opzet in het spel.  

Waarop baseert Trump zijn mogelijke schadeclaim?

Het is wel duidelijk dat de corona-uitbraak een enorme tol heeft geëist in de Verenigde Staten: ruim 63 duizend coronadoden, een groot deel van de economie ligt stil en het aantal werklozen is opgelopen tot dertig miljoen. Volgens Trump is China daarvoor verantwoordelijk, omdat het aanvankelijk heeft geprobeerd de uitbraak verborgen te houden. Ook zei hij deze week dat hij ‘bewijzen‘ heeft gezien dat het virus afkomstig was uit een laboratorium in Wuhan waar onderzoek wordt gedaan naar gevaarlijke virussen. Als straf daarvoor overweegt hij ‘honderden miljarden dollar’ compensatie te vragen.

Houden die beschuldigingen steek?

Trump heeft gelijk dat Chinese functionarissen de wereld in gevaar hebben gebracht door te zwijgen over de uitbraak!

Inderdaad hebben de autoriteiten in Wuhan aanvankelijk geprobeerd de corona-uitbraak onder het tapijt te vegen, maar dat was vermoedelijk een lokaal initiatief. De rol van het bewuste laboratorium in Wuhan, dat al jaren onderzoek doet naar virussen die door vleermuizen worden overgedragen, is minder duidelijk. Trump sloot donderdag niet uit dat het virus ‘opzettelijk’ is losgelaten, een theorie die onder complotdenkers populair is. Maar volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten gaat het in ieder geval niet om een biologisch wapen: het virus is niet van menselijke makelij en het is ook niet genetisch gemanipuleerd. Volgens die diensten zijn er ook geen aanwijzingen dat het virus per ongeluk is vrijgekomen uit het laboratorium, maar het onderzoek naar die mogelijkheid gaat wel door. Ook al hebben zich in het verleden wel dergelijke ongelukken voorgedaan bij laboratoria die gevaarlijke ziektekiemen onderzoeken, is er volgens de meeste wetenschappers geen bewijs dat het coronavirus uit het streng beveiligde Wuhan-laboratorium is ontsnapt.

(RP: met zo’n streng beveiligd systeem lijkt het er wel sterk op dat dit geen ‘ongelukje’ is maar Opzet!)

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/trump-dreigt-met-schadeclaim-tegen-china-vanwege-coronavirus~b3f3432e/

Lees ook alle bewijzen: https://eunmask.wordpress.com/?s=China