Dreiging van verdelingsgevechten: migranten graaien hulpgoederen weg – Italianen blijven met lege handen staan!

VN onderzoeken grootschalige diefstal van voedsel in Somalië - NRC

Het is een grof schandaal – en het zorgt voor aanzienlijke onvrede: in de Noord-Italiaanse stad Pordenone wordt 70% van de goederenuitgifte aan armen en slachtoffers van de corona-crisis uitgegeven aan migranten. Dat bracht onderzoek van de media aan het licht.

Uit het desbetreffende bericht van de Italiaanse nieuwssite “voxnews.info” blijkt eveneens dat het in het geval van de 51.000 inwoners tellende gemeente geenszins om een op zichzelf staand geval zou gaan. Het gros van de hulpaanvragen zou op dit moment afkomstig zijn van migranten van de “jongste generatie” respectievelijk van immigranten die onlangs het Italiaanse staatsburgerschap hebben gekregen.

De viceburgemeester van Pordenone, die ook verantwoordelijk is voor sociale zaken, verklaart dat op dit moment 480 gezinnen hulp krijgen. Hij houdt er rekening mee dat weldra de grens van 600 is bereikt. Dan zou het moeilijk worden, omdat de financiële hulp uit Rome dan niet meer volstaat om alle hulpbehoevenden te kunnen voorzien.

Er heerst ook onvrede in de bevolking, omdat migranten blijkbaar hun ondersteuning al opgeëist en ontvangen hebben, terwijl autochtonen vanwege de opgebruikte financiële reserves nu helemaal niks dreigen te krijgen. Arme Italianen zouden daarom wellicht weldra niet meer gevoed kunnen worden.

Nu worden de stemmen luider, die eisen dat immigranten, die niet meer ondersteund kunnen worden, uitgezet moeten worden. Met het oog op nog meer migrantenstromen in richting Italië bereikt de stemming in de bevolking langzamerhand haar kookpunt.

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/29/dreiging-van-verdelingsgevechten-migranten-graaien-hulpgoederen-weg-italianen-blijven-met-lege-handen-staan/

Bron:
https://zuerst.de