Vanwege de olieprijscrisis: Saoedi-Arabië bereidt zich op het ergste voor!

Screenshot_128
(Vertaling: E.J. Bron)

Olierijkdom kan bedrieglijk blijken te zijn. Deze ervaring moet nu de oliegigant Saoedi-Arabië opdoen. Vanwege het instorten van de olieprijs staat het land nu blijkbaar voor turbulente tijden – Riyad moet nog in de loop van dit jaar tot $ 58 miljard opnemen om het door de lage olieprijs veroorzaakte gat in de begroting te dichten. Dit bericht de economische informatiedienst “Bloomberg” onder verwijzing naar de Saoedische minister van Financiën Mohammed al-Jadaan. Die verklaarde tegenover media dat het koninkrijk dit jaar staatsleningen ter waarde van $ 26,57 miljard (100 miljard Riyal) zou kunnen uitgeven, bovenop een eerdere emissie van obligaties ter waarde $ 31,88 miljard (120 miljard Riyal).

Het Saoedische energieconcern Aramco gaat zelfs nog verder en overweegt de verkoop van een deel van haar pijplijnbusiness ter waarde van $ 10 miljard, bericht “Bloomberg”.

De meerderheid van de analisten schatten de actuele olieprijscrisis als de zwaarste in de geschiedenis in. De unieke combinatie van een overaanbod en een daling met 30% van de vraag is een zware belasting voor de olieafhankelijke economieën in de hele wereld. Ook Saoedi-Arabië wordt hier ondanks zijn extreem lage exploitatiekosten door getroffen.

Bron: https://zuerst.de

(www.ejbron.wordpress.com)

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/29/vanwege-de-olieprijscrisis-saoedi-arabie-bereidt-zich-op-het-ergste-voor/