Boevenparadijs Berlijn! Politie mag geen criminelen meer arresteren!

Screenshot_68

(VertalingE.J. Bron)

De onbekwaamheid van de Senaat van Berlijn is in tijden van de “corona-crisis” in steeds grotere omvang te zien. Nadat in Berlijn de digitalisering volledig verslapen werd, kan de politie nauwelijks nog nieuwe arrestatiebevelen uitschrijven, want justitie in Berlijn is zo goed als niet meer bereikbaar. Een waar Merkel-corona-paradijs voor seksuele misdadigers, rovers, drugsdealers en ander crimineel geteisem.

journalistenwatch

Het klinkt gewoonweg waanzinnig: in Berlijn mag de politie geen criminelen meer arresteren. Want het openbaar ministerie Berlijn zou met het oog op de corona-crisis haar werk grotendeels hebben stopgezet, melden hoge politieambtenaren volgens de “Welt”.

De Berlijnse justitie zou – met behoud van volledig inkomen – naar huis gestuurd zijn. Het openbaar ministerie Berlijn zou met het begin van de corona-crisis haar werk voor 80% hebben stopgezet, het kantoor van de procureur-generaal zelfs tot 90%, zegt Sebastian Heidinger van de Berlijnse recherche. “Voor de politie zijn de meeste officieren van justitie en rechtbanken gewoon niet meer te bereiken. Het verantwoordelijke Senaat-bestuur voor justitie heeft dit officieel verordend. Vanaf 17 maart zou ´het werk tot dringend noodzakelijke mate´ gereduceerd zijn. De strafvervolgingsautoriteiten Berlijn zouden ´slechts zeer beperkt bereikbaar´ zijn.”

Lees hier het zeer uitgebeide artikel: https://ejbron.wordpress.com/2020/04/26/boevenparadijs-berlijn-politie-mag-geen-criminelen-meer-arresteren/