E-mail onthullingen: WHO negeerde Taiwan’s eerdere corona-waarschuwing!

Screenshot_97

Verzoeken en waarschuwingen van Taiwan werden door de WHO en Peking geïgnoreerd!

Taiwan heeft al in eind december 2019 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het corona-virus en diens mogelijke mens-op-mens overbrenging gewaarschuwd. Maar de WHO ignoreerde de waarschuwing en hield zich aan de richtlijnen van Peking.

Terwijl de Communistische Partij van China nog tot ver in januari de mens op mens overbrenging van het nieuwe corona-virus ontkende, informeerde het democratische Taiwan de WHO al op 31 december 2019 over een mogelijke SARS-uitbraak in Wuhan en de mogelijke men op mens overbrenging van dit corona-virus. Bovendien verzocht Taiwan om meer informatie om zich op de epidemie voor te bereiden.

Maar de WHO ignoreerde de waarschuwingen en verzoeken uit Taiwan. Want “De Republiek China”, zoals Taiwan zichzelf officieel noemt, wordt door de WHO niet als soevereine staat erkend. Doorslaggevend voor de WHO is derhalve alleen hetgeen uit Peking wordt verkondigd.

Daardoor is waardevolle tijd verloren gegaan. Taiwan was, evenals Zuid-Korea, Hongkong en Singapore, vanwege de ervaringen met de SARS-CoV-1-epidemie van 2003 gewaarschuwd en gevoelig voor zo´n virusuitbraak. Terwijl in de Taiwanese hoofdstad Taipei de “alarmbellen” al rinkelden, werden in de Volksrepubliek China nog artsen, die voor het virus waarschuwden, vervolgd en monddood gemaakt.

Nu heeft de leiding van Taiwan haar geduld verloren en de waarschuwingen, die ze aan de WHO gestuurd heeft en die geïgnoreerd werden, openbaar gemaakt (zie “infobae”, “Fox News”, “The Sun”).

De regering van Taiwan heeft bovendien de WHO en de Chinese autoriteiten om meer informatie verzocht om zich op een eventuele epidemie voor te bereiden. Maar er kwam nooit antwoord.

Wanneer Peking en de WHO net zo snel gereageerd en het thema zo openlijk behandeld hadden als Taiwan, dan had het virus wellicht nog op tijd ingedamd kunnen worden. Misschien zou een pandemie te verhinderen zijn geweest, evenals de daarmee verbonden wereldwijde economische crisis.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron

Die Freie Welt

RP: Als de WHO haar taken goed had gedaan, dan was dit wereldwijde dodelijke virus nooit verspreid geweest!