Britse gezondheidsdienst: Pas over zes maanden weer normaal leven!

Het aantal doden door het coronavirus is in Nederland opgelopen tot 864. De afgelopen dag kwamen er 93 overlijdensgevallen bij, blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). December 2019 werd voor het eerst het coronavirus Covid-19 vastgesteld bij een persoon in China. Inmiddels verspreidt het virus zich over de hele wereld. Het aantal besmettingen wereldwijd is vastgesteld op meer dan 720.000. Zeker 34.000 mensen overleden aan het virus en ruim 150.000 personen herstelden. Volg alle laatste ontwikkelingen rond de coronacrisis in dit liveblog, dat voortdurend wordt aangevuld.

Het virus is bij meer dan 11.750 landgenoten geconstateerd. Het RIVM krijgt de sterftecijfers van de GGD’en in het land. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. In de eerste plaats worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven. Daar komt bij dat lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt nog steeds, maar het ’stijgt iets minder snel’, zo stelt het RIVM. Lees hier alles over de nieuwste cijfers in Nederland

https://www.telegraaf.nl/nieuws/939917988/britse-gezondheidsdienst-pas-over-zes-maanden-weer-normaal-leven