Duitse viroloog ontdekt nieuw symptoom van coronavirus!

Duitse viroloog ontdekt nieuw symptoom van coronavirus

De Duitse viroloog ontdekte een ander symptoom veroorzaakt door het coronavirus.

Verlies van smaak en geur kan een symptoom zijn dat verband houdt met het coronavirus, zegt de Duitse viroloog Hendrik Streeck.

“Bijna alle geïnfecteerde mensen die we interviewden, en dit geldt voor ruim tweederde, beschreven een meerdaags verlies van geur en smaak”, vertelde Streeck maandag aan de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

‘Het gaat zo ver dat een moeder de volle luier van haar kind niet kon ruiken. Anderen konden hun shampoo niet meer ruiken en het eten begon flauw te smaken. ‘ hij zei. Streeck specificeerde het stadium waarin deze symptomen zich waarschijnlijk zullen voordoen en gelooft dat de kans dat de symptomen zich voordoen groter is naarmate een geïnfecteerde persoon langer het virus heeft.

De Duitse viroloog merkte ook op dat diarree een symptoom kan zijn dat verband houdt met het coronavirus. “Diarree kwam ook voor bij geïnfecteerde mensen in 30 procent van de gevallen, wat vaker voorkomt dan eerder werd gedacht”, zei hij.

De beoordeling van Streeck is gebaseerd op interviews met geïnfecteerde personen in Heinsberg, een district dat het meest wordt getroffen door het coronavirus, evenals monsters uit de lucht, deurknoppen, mobiele telefoons, afstandsbedieningen en toiletwater. Het onderzoeksteam van Streeck werkt ook aan het vergelijken van een snelle bloedtest van een Duits bedrijf met de standaardtest. De snelle test wordt uitgevoerd door een klein bloedmonster uit de vingertop te nemen dat reageert op antilichamen in het bloed.

Vorige week meldde thelocal.de dat Heinsberg 292 bevestigde gevallen van het dodelijke virus heeft. Ondertussen werkt Israël aan een vaccin in de hoop dat het binnen enkele maanden klaar kan zijn voor gebruik.

China kondigde deze week ook aan dat het klinische proeven start voor een vaccin en Amerikaanse functionarissen zijn maandag begonnen met het testen van menselijke proeven op een mogelijk vaccin.

Door Aaron Sull, World Israel News