Import van kalverleed!

Kalverleed

Veel misstanden in de vleesindustrie zijn ondertussen goed bekend. Toch komt er óók bij de productie van zuivel een hoop dierenleed kijken. De melkindustrie eist elk jaar miljoenen slachtoffers: van ‘uitgemolken’ melkkoeien die eindigen als hamburger tot overbodige kalfjes die binnen 6-12 maanden eindigen als kalfsvlees.

Import van kalverleed
Alsof het leed van Nederlandse kalfjes nog niet genoeg is, importeert Nederland jaarlijks bijna een miljoen piepjonge kalveren uit omringende landen. Die worden hier onder ellendige omstandigheden vetgemest en geslacht, waarna het kalfsvlees geëxporteerd wordt naar de buitenlandse markt. In een tijd waarin de hele Nederlandse veesector aan banden wordt gelegd, mogen kalverhouders juist onbelemmerd uitbreiden. Dit moet stoppen!

Teken de brandbrief!
Wil jij helpen om een einde te maken aan de import van kalverleed? Onderteken dan de brandbrief voor de invoering van kalverrechten.

Heb je getekend en wil je meer doen?
Stop (of minder) met de consumptie van dierlijke zuivel en probeer eens plantaardige vervangers uit. Zo help je niet alleen de koeien en kalveren, maar ook het klimaat én je eigen gezondheid. Een win-win situatie dus!

https://nieuwsbrieven.email-provider.nl/web/pecz4cqchj/5hdx14e9py/2nb9kvczwg/pse9cpqi1n