’Risico coronavirus voor Europeanen verhoogd van matig naar hoog’!

Afbeeldingsresultaat voor risicofactor coronavirus verhoogd
Risico virus Europa verhoogd

HILVERSUM – UPDATE 12.11 uur – Het risico van besmetting met het nieuwe coronavirus is in de EU van matig naar hoog gegaan. Er zijn 2100 bevestigde ziektegevallen in de EU-landen. 38 patiënten zijn overleden, maakte EU-commissaris Stella Kyriakides (Volksgezondheid) in Brussel bekend. De verspreiding van het virus neemt snel toe. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, schroeft daarom haar acties op.

Brussel heeft een speciaal ’coronavirusreactieteam’ van commissarissen in het leven geroepen. Janez Lenarčič (Crisismanagement) en Kyriakides maken deel uit van het team. Daarnaast zijn Adina Vălean (Transport), Ylva Johansson (Binnenlandse Zaken) en Paolo Gentiloni (Economie) eraan toegevoegd vanwege de gevolgen van de ziekte voor verschillende sectoren en de economie in de EU.

Coronavirus bereikt grootste deel EU-landen

De meeste landen van de Europese Unie melden inmiddels gevallen van corona. Het virus heeft nu zeker twintig van de 27 EU-landen bereikt.

Hongarije, Bulgarije, Slovenië, Slowakije, Letland, Malta en Cyprus zijn voor zover bekend nog vrij van het virus. De meeste infecties zijn in West-Europa gemeld. In aan de EU grenzende landen als Servië, Oekraïne of Albanië zijn nog geen besmettingen aan het licht gekomen.

Italië is het zwaarst getroffen in Europa. Daar zijn bijna 1600 mensen besmet geraakt. Meer dan dertig Italianen zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van het virus. Op grote afstand volgen Frankrijk (130 gevallen) en Duitsland (150). In Frankrijk stierven twee mensen na een besmetting met het virus.

Maasstad Ziekenhuis op slot

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam neemt uit voorzorg tijdelijk geen nieuwe patiënten op de intensive care op. Bij een patiënt die op de afdeling heeft gelegen is bij een eerste test het coronavirus vastgesteld. Het ziekenhuis wacht nog op de uitslag van de tweede test voor een definitieve diagnose.

Lees hier het hele artikel: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1951448156/risico-coronavirus-voor-europeanen-verhoogd-van-matig-naar-hoog