Protestactie op azc Maastricht: activisten gearresteerd!

Protest azc Maastricht - 1 mrt 2020
4 activisten staan op het dak van het nieuwe AZC

Vier activisten zijn zondagochtend op het dak van het azc in aanbouw aan de François de Veyestraat in Maastricht geklommen. Ze protesteerden tegen de komst van het asielzoekerscentrum. De politie heeft de actie beëindigd. De vier activisten zijn gearresteerd.

De vier activisten hebben zich bij de aanhouding niet verzet. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en worden later voorgeleid aan de officier van justitie vanwege het betreden van verboden terrein.

Arrestatieteam
Meerdere politiewagens en een arrestatieteam reageerden zondagochtend direct op de protestactie. In eerste instantie hielden ze de situatie rustig in de gaten en grepen ze niet in. Rond 13:00 uur hebben agenten de protestactie beëindigd en de activisten van het dak gehaald.

Harde wind
De activisten van het Identitair Verzet hadden zondagochtend een vlag op het dak van het gebouw opgehangen. Ook hingen ze spandoeken op de gevel van het gebouw op. Door de harde wind bleven de fakkels die ze bij zich hadden niet aan.

Het ID Verzet vindt dat het gebouw beschikbaar zou moeten worden gemaakt voor studenten en starters op de woningmarkt.

Verbouwing
Het voormalige kantoorpand van de elektriciteitsmaatschappij PLEM is door het COA gekocht en wordt verbouwd tot asielzoekerscentrum. Medio dit jaar moet het ruimte bieden voor zo’n 650 asielzoekers.

https://www.1limburg.nl/protestactie-op-azc-maastricht-activisten-gearresteerd?context=topstory