Grieken op Lesbos en Chios zijn vluchtelingenhel zat, rellen met politie, werpen blokkades op!

Griekse regering wil nieuwe azc’s bouwen voor de tienduizenden vluchtelingen, ”’humane”’ EU doet namelijk al jaren niks!

De Griekse oproerpolitie heeft op de eilanden Lesbos en Chios traangas afgevuurd tijdens protesten tegen de komst van nieuwe opvangkampen voor migranten. Boze eilandbewoners gooiden stenen en brandbommen naar de agenten.

Inwoners beklagen zich al langer over de aanwezigheid van tienduizenden asielzoekers op de eilanden. Die komen daar aan op bootjes. De bestaande kampen zijn veel te klein om alle migranten op te vangen. De regering wil locaties sluiten en ook weer nieuwe centra aanleggen. Dat ligt lokaal erg gevoelig.

De situatie escaleerde dinsdag in havens op de eilanden. Daar zouden boten aankomen met materieel voor de bouw van de kampen en versterkingen voor de politie. Er hadden zich honderden betogers verzameld om dat te voorkomen en het kwam tot botsingen met de oproerpolitie.

Inwoners blokkeerden ook wegen met voertuigen om zo de bouw van de kampen te vertragen.

https://tpo.nl/2020/02/25/grieken-op-lesbos-en-chios-zijn-vluchtelingenhel-zat-rellen-met-politie-werpen-blokkades-op/?utm_campaign=tpo_nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_source=Revue%20newsletter