Coronavirus krijgt bedrijfsleven in zijn greep!

Afbeeldingsresultaat voor coronavirus krijgt bedrijfsleven in zijn greep

Amsterdam – Opnieuw lijden de beurzen woensdag grote verliezen door het coronavirus. Steeds meer bedrijven waarschuwen voor de impact die het virus heeft op hun activiteiten. Ondertussen vrezen economen dat het ergste leed nog lang niet geleden is.

Hoe de economie als geheel wordt geraakt, is nog moeilijk te zeggen, daarvoor is het nog te vroeg. Maar economen worden steeds somberder in hun voorspellingen.

’Ellende nog lang niet voorbij’

„Het ergste moet nog komen” , schrijft de bekende econoom Nouriel Roubini vandaag in zakenkrant Financial Times. De Harvard-econoom, die vanwege zijn sombere voorspellingen de bijnaam Dr Doom kreeg, vindt dat op de beurs tot nu toe veel te optimistisch is gereageerd. „Het wordt steeds duidelijker dat we het hier hebben over een wereldwijde pandemie, in plaats van een epidemie die zich beperkt tot China.”

Hoe de economie als geheel wordt geraakt, is nog moeilijk te zeggen, daarvoor is het nog te vroeg. Maar economen worden steeds somberder in hun voorspellingen.

Roubini verwacht dat niet alleen de schade aan de Chinese economie groot is, waardoor de wereldwijde productie verstoord raakt. En nu steeds meer landen kampen met uitbraken van de ziekte, raken ook daar de economieën verstoord.

Opnieuw kondigde vandaag een reeks bedrijven aan last te hebben van het coronavirus. KLM heeft een vacaturestop ingesteld. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa neemt soortgelijke maatregelen, en schrapt een deel van de vliegtuigen op de route naar Hongkong.

Maar niet alleen de luchtvaartsector heeft het zwaar. Nu het virus zich naar steeds meer landen uitbreidt, verspreiden de negatieve effecten zich ook uit naar andere sectore

Lees hier verder: https://www.telegraaf.nl/financieel/1391976683/coronavirus-krijgt-bedrijfsleven-in-zijn-greep