Politie kan taken niet meer normaal uitvoeren door enorme groei aan criminaliteit! ‘Mensen die bescherming nodig hebben, kunnen we niet altijd bescherming geven’

shutterstock_573642037

Het aantal mensen dat bedreigd wordt, getuigen zijn of om een andere reden politiebescherming nodig hebben, komen er vandaag achter dat er slecht nieuws staat te wachten. De politie heeft met de enorme groei van criminaliteit niet de mankracht om de bescherming te bieden die nodig is. Dit betekent dat er dus wel degelijk mensen gevaar kunnen lopen in de toekomst!

De mensen die bescherming van onze politie nodig hebben zou zijn verdrievoudigd aldus het OM. De afgelopen jaren is het aantal enorm gestegen, wat natuurlijk de nodige vragen met zich mee brengt.

“In Midden-Nederland bijvoorbeeld hebben we nu 350 zaken waar een bepaalde mate van beveiliging nodig is. Dat moeten we doen met hetzelfde aantal mensen als een paar jaar terug, toen we honderd zaken hadden”,

Politieagenten werken keihard, maar de enorme stijging kunnen ze simpelweg niet aan. Wat dus ook betekent dat er door de enorme werkdruk wel eens fouten gemaakt kunnen worden, en dit zal misschien alleen maar vaker gebeuren als men niet snel ingrijpt.

Al langer is men bezig met een grote schoonmaak – die gepaard gaat met meer openheid over hoe onze korpsen erbij staan – binnen de politiekorpsen, maar hoe langer de schoonmaak duurt. Hoe meer men erachter komt dat er grootschalige tekorten of problemen zijn. Er moet meer geld naar onze politiedienst om de vraag naar veiligheid effectief te kunnen blijven oplossen!

Bron: https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/politie-kan-taken-niet-meer-normaal-uitvoeren-door-enorme-groei-aan-criminaliteit-mensen-die-bescherming-nodig-hebben-kunnen-we-niet-altijd-bescherming-geven/

RP: In geïslamiseerde landen (zoals Indonesië) zie je in elk hotel of grote gelegenheden daarom hordes geuniformeerde beveiligers!

Afbeeldingsresultaat voor security in hotels