Naturalist Chris Packham over de wereldbevolking: “Genoeg is genoeg”

14 FEBRUARI 2020 – 

Onze bevolking nadert 10 miljard mensen – en Chris Packham gelooft dat we misschien een beleid voor één kind nodig hebben om de wereld te redden.
We belasten de planeet, maar heeft de BBC-moderator van “7,7 miljard mensen en meer” het recht om te suggereren dat we minder kinderen hebben?

Het is het ethische dilemma dat ertoe leidt dat hij zijn naam niet zegt of zelfs fluistert. Maar Chris Packham, waarvan bekend is dat het niet bekend is dat hij het neerhaalt, besloot dat genoeg genoeg was. De prijs, het voortbestaan ​​van onze soort en onze planeet is te hoog.

Het grote probleem? Bevolking controle. En de missie van Packham is om kinderen zo koel te maken als ze vlees eten of drinken uit een wegwerpbeker met een eenmalige BBC-show die volgende week wordt uitgezonden. Als u wilt reproduceren, blijf dan bij een (kind).

De natuuronderzoeker en omroep weten dat dit voor opschudding zal zorgen. Dat is zijn bedoeling. “Ik ben hier niet om vrienden te maken,” vertelde hij verslaggevers na een voorbeeld van 7,7 miljard mensen en het tellen van vorige maand. “Ik ben hier om het verschil te maken … Het is mijn plicht om de hoofden van mensen uit het zand te trekken.”

De wereldbevolking is verdubbeld tijdens de levensduur van Packham van 58 jaar. Het is verdrievoudigd in de 93 jaar van Sir David Attenborough. Er waren slechts vijf miljoen mensen op de planeet 10.000 jaar geleden. Vandaag lopen er ongeveer 7,7 miljard mensen op aarde.

Voornaamste prognose: in 2030 zullen er wereldwijd 2,2 miljard moslims zijn. Dat zijn er 600 miljoen meer dan nu; een stijging van 35 procent. Moslims maken tegen die tijd meer dan een kwart uit van de wereldbevolking!

Verder in het Engelse origineel:
https://inews.co.uk/news/long-reads/chris-packham-7-7-billion-people-counting-bbc2-world-population-growth-1364343