WHO verklaart Coronavirus tot noodsituatie!

foto
WHO verklaart coronavirus tot noodsituatie!

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het nieuwe coronavirus uitgeroepen tot een wereldwijde noodsituatie, omdat de uitbraak zich blijft verspreiden buiten China. “De belangrijkste reden voor deze verklaring is niet wat er in China gebeurt, maar wat er in andere landen gebeurt”, zegt WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De zorg is dat het zich zou kunnen verspreiden naar landen met zwakkere gezondheidsstelsels. Het dodental staat nu op 170 mensen in China. De WHO zei dat er in 18 landen buiten het land 98 gevallen waren, maar geen sterfgevallen.

De meeste gevallen komen voor ​​bij mensen die zijn gereisd vanuit de Chinese stad Wuhan, waar de uitbraak begon. Er zijn echter acht gevallen van besmetting van mens op mens geweest – in Duitsland, Japan, Vietnam en de Verenigde Staten.

De WHO verklaart een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationale zorg wanneer er “een buitengewone gebeurtenis is waarvan wordt vastgesteld … dat deze een risico voor de volksgezondheid vormt voor andere staten door de internationale verspreiding van ziekten”.

Het heeft eerder vijf wereldwijde noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid verklaard:
In 2009 voor de Mexicaanse griep; het H1N1-virus verspreidde zich in 2009 over de hele wereld, waarbij meer dan 200.000 mensen om het leven kwamen. Er werd een noodsituatie voor de volksgezondheid opgeroepen om ervoor te zorgen dat de wereld de verspreiding ervan nauwlettend in de gaten hield en kon reageren, ook met vaccins.

https://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/56796