Wat weten we nu van de coronacrisis?

AMSTERDAM – UPDATE – Wat weten we tot nu toe van het coronavirus en de verspreiding? Het aantal besmettingen stijgt snel en is SARS – dat nog wel dodelijker is – voorbij.

China zit op slot, en allerlei landen nemen snel maatregelen. Volg hier de laatste ontwikkelingen.

30 januari

– Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak van het nieuwe coronavirus donderdag bestempeld als een internationale noodsituatie. Voor een dergelijke stap moet de bedreiging van de gezondheid zeer ernstig zijn, erg plotseling, ongebruikelijk en onverwacht.

– Nederlanders keren mogelijk dit weekend al terug, laat minister Blok weten.

– Het reisadvies is aangescherpt. Voor de provincie Hubei geldt code rood. KLM is gestopt met vliegen naar alle Chinese steden, ook Peking.

31 januari

De laatste cijfers: 9720 besmette mensen en 213 overleden patiënten:

Er zijn nu een stuk meer mensen besmet met 2019-nCoV (9.720) dan destijds met sars (8.098). Dit zijn de cijfers van 20 minuten geleden, tov mijn laatste tweet
Besmet: 8.163 9.720
Overleden: 171 213
Verdacht: 12.167 15.238
Genezen: 136 171

View image on Twitter

De Nederlanders die vanuit Wuhan gerepatrieerd gaan worden de komende dagen, zullen veertien dagen in quarantaine moeten.

Het nieuwe coronavirus is SARS voorbij. Althans, als we kijken naar het aantal vastgestelde besmettingen. SARS was wel veel dodelijker.

Een toestel met 83 Britten en 27 mensen uit andere EU-landen is vanuit de Chinese stad Wuhan onderweg naar Engeland. Het gaat om een Britse evacuatievlucht.

De Verenigde Staten hebben voor heel China een negatief reisadvies afgegeven!

KLM is gestopt met vliegen naar alle Chinese steden, ook Peking.

– Israël gaat alle vluchten uit China weren. „We laten in geen enkele vlucht uit China meer landen in dit land. Niet één”, zei minister Yaakov Litzman (Volksgezondheid) tijdens een persconferentie.

– In de VS heeft voor het eerst iemand corona opgelopen op het Amerikaanse grondgebied. Een man is besmet door zijn echtgenote, die in China was.

Ik las dit: “Over het algemeen overlijden oudere mensen die al onderliggende kwalen hebben. Het lichaam moet het virus zelf klaren. Er is nu dus geen behandeling. We kunnen zieke mensen alleen ondersteunen, bijvoorbeeld met beademen!
“Die mondkapjes doen weinig. Het virus is zo klein dat het gewoon door het mondkapje heengaat. Je handen wassen is veel belangrijker.”

Lees hier het hele zeer uitgebreide artikel: https://www.telegraaf.nl/nieuws/754144683/wat-weten-we-nu-van-de-coronacrisis

RP: Dit zal 1 van de meest dodelijke virussen van de eeuw worden!