Immigratie lost helemaal NIETS op!

Screenshot_30
(Door: H. Numan)

Voor ik begin: weet u hoeveel mensen in Nederland daadwerkelijk de dienst uit maken? Tussen de 20.000 en 125.000 mensen, als je iedereen van enig maatschappelijk belang meerekent. Dat zijn alle politici, betaald en onbetaald. Alle hoge ambtenaren. De directies van de omroepen en universiteiten. De toppers in het gratis geldcircuit, de non-profit organisaties. En tenslotte de directies van hele grote bedrijven. Dat is alles. De overige 16.875.000 Nederlanders doen wat ze gezegd wordt. Sommigen met enthousiasme, anderen met tegenzin.

Een (te) groot deel van die maximaal 125.000 toppers heeft jaren geleden al besloten dat immigratie een goed idee is. Grotendeels Enkel uit eigen gewin, zonder te kijken naar de consequenties. Dat gewin kan geld zijn. De eerste golf migranten waren gastarbeiders. Die werden met open armen ontvangen door het CDA en de VVD. Gastarbeiders waren namelijk bereid om werk te doen wat voor Nederlanders niet meer lonend is. In het bedrijfsleven noemen we zo’n arbeider meestal een onderkruiper. Niet geheel onverwacht waren socialisten nogal tegen gastarbeiders. Helaas is dat volmaakt verleden tijd. Niemand is méér enthousiast voor ongelimiteerde migratie dan links vandaag de dag.

Het is een mythe dat Nederlanders het vieze/domme/gevaarlijke werk niet zelf wilden doen. Dat wilden ze best, zolang het betaalt. En daar zit nou net de crux. Jazeker, in de mijnen verdiende je het dubbele vergeleken met werken op de fabriek. Maar je ging wel heel snel dood. Relatief weinig mijnwerkers haalden hun pensioen. Aangezien er heel veel aanbod van werk was, hadden werknemers dus keuze. Ze kozen er voor om minder geld op de fabriek te verdienen en niet zo snel de pijp aan Maarten te geven.

De gebruikelijke oplossing in een vrije markteconomie in zo’n geval is het verhogen van het salaris en/of de arbeidsomstandigheden. Maar … dat kost geld. Dat wilde de regering er niet aan uitgeven. Dus huurden ze beunhazen in die wel bereid waren om voor dat geld te werken. Dat gaf de werkgevers (en de regering!) twee grote voordelen: ze hoefden niet meer te betalen, en het hield de overige lonen ook lekker laag. “Voor jou 10 anderen!” U kent die uitspraak wel. Kortom: de vrije markt is een leuk principe, maar het moet niets kosten. De VVD in optima forma.

De volgende groep toppers die immigratie helemaal zag zitten, was het CDA, geheel links, en natuurlijk ook de VVD. Het CDA (en overig christelijk links) loopt over van mededogen – zolang ze het zelf niet hoeven te betalen. En links Nederland dacht aan stemmen. Het CDA en religieus links Nederland denkt als volgt: al die mensen geloven. Weliswaar in een andere god, maar ze geloven. Wij zijn hun partij!  Links bekeek het iets anders: al die mensen zijn Mohammedaan. Het laatste waar ze op gaan stemmen is op een Christelijke partij. De meesten hebben geen cent te makken, dus gaan ze op zeker niet VVD stemmen. Wie blijft er over? Wij! En de VVD keek naar de kleine mohammedaanse ondernemers, die half legaal en half illegaal werken en zag de stemmen al binnenkomen.

Natuurlijk werkt immigratie niet! Alleen worden we al 50 jaar om de tuin geleid door mensen die er baat bij hebben. Ook al weten ze dat het op lange termijn desastreus is voor onze samenleving. Dan hebben ze allang geïncasseerd en zijn ze madeliefjes aan het kweken.

Lees hier verder: https://ejbron.wordpress.com/2020/01/14/immigratie-lost-helemaal-niets-op/