VS doden Iraanse generaal bij luchtaanvallen op vliegveld Bagdad!

BAGDAD – Bij een luchtaanval van de Verenigde Staten op het internationale vliegveld van de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn minstens acht doden gevallen. Onder hen bevinden zich de hoge Iraanse militair generaal Qassem Soleimani en de Iraakse militieleider Abu Mahdi al-Muhandis. De Iraanse ayatollah Ali Khamenei heeft wraakacties aangekondigd.

Kort na de dood van de hoge generaal is een nieuwe commandant benoemd voor de Quds Strijdmacht in Iran. Ayatollah Khamenei wees Esmail Ghaani aan als chef. Ghaani was de tweede man bij de absolute elitetroepen. De koers van de strijdmacht blijft onveranderd, voorspelde Khamenei vrijdag in een verklaring.

Op de gebedsdag vrijdag is in Iran vrijwel overal gepreekt en betoogd tegen de Verenigde Staten. De kreet ’Dood aan Amerika” klinkt weer op massale demonstraties van vele honderdduizenden Iraniërs. Een geestelijke in Teheran zei dat „het bloed van Soleimani zal worden gewroken” en dat „Trumps dagen donkere nachten zullen worden.”

Vanwege het geweld drukt het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlanders op het hart om Irak te verlaten. Ook Amerikanen in het land zijn in opperste staat van paraatheid. Er zijn al tientallen oliewerkers vertrokken. De aanval komt president Trump ook op veel kritiek te staan van met name de Democraten.

Lees ook: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1639082758/afshin-ellian-actie-trump-was-noodzaak

RP: Hiermee ben ik het volkomen met deze professor eens!