Aso-asielzoekers voortaan niet meer van terrein af

Gerelateerde afbeelding

DEN HAAG – Overlastgevende asielzoekers worden voortaan in een locatie ondergebracht waar ze niet van het terrein af mogen. De zogenoemde Handhaving en Toezichtslocatie (HTL) in Hoogeveen, waar maximaal 50 onruststokers ondergebracht kunnen worden, moet een einde maken aan asielzoekers met vaak kansloze aanvragen die zich stelselmatig misdragen.

Dat laat staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie) weten. De HTL komt er in plaats van de ’aso-azc’s’ die eerder raddraaiers van de straat moesten houden. Er geldt in de HTL ’een streng gebiedsverbod’ om een strooptocht buiten te muren te voorkomen. De opvangcentra in Amsterdam en Hoogeveen legden overlastgevende asielzoekers in praktijk namelijk geen strobreed in de weg. Zij konden zich daar alsnog misdragen, vooral buiten de muren. In Amsterdam moest de politie wekelijks uitrukken.

Dat gaat in de toekomst anders, belooft Broekers-Knol. Het gebiedsverbod zal worden aangescherpt. In de praktijk betekent dit dat de bewoners alleen nog maar op het terrein van de HTL verblijven. Aan de bewoners van de HTL zullen op de locatie (winkel)faciliteiten en andere voorzieningen worden aangeboden, zodat er geen noodzaak is het terrein te verlaten. Boa’s zullen het gebiedsgebod handhaven.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/682950977/aso-asielzoekers-voortaan-niet-meer-van-terrein-af

Lees ook: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1447162579/tunesier-verdacht-van-doden-algerijn-in-limburgs-azc

RP: De beste oplossing is de criminele (overlast gevende) asielzoekers gelijk het land uitgooien, (en met het stempel “REJECT” (Geweigerd) in hun paspoort! Want het is bij dit soort aangeboren en dus: “water naar de zee dragen”