Hongaarse premier Viktor Orbán: Europa’s solitaire verdediger van vervolgde christenen

In Europa is er een eenzame verdediger van vervolgde christenen: de Hongaarse premier Viktor Orbán, die de reguliere media graag aanvallen. Geen enkele andere Europese regering heeft zoveel geld, openbare diplomatie en tijd in dit onderwerp geïnvesteerd

Hongarije is het enige land in Europa dat niet alleen internationale conferenties over christelijke vervolging organiseert, maar ook specifieke hulp verleent aan christenen in het Midden-Oosten. 

Het Hongarije Hulp- initiatief levert $ 1,7 miljoen op voor het ondersteunen van ziekenhuizen in Syrië. Azbej zei dat de Hongaarse regering “programma’s uitvoert in vijf landen in het Midden-Oosten en twee landen ten zuiden van de Sahara” met “een van de meest uitgebreide programma’s [zijnde] de wederopbouw van de stad Tel Askuf in Noord-Irak”.

Hongarije heeft ook $ 450.000 gedoneerd om een ​​nieuwe school in Erbil te bouwen (in het Koerdisch bewoonde gebied van Irak, waar veel christenen onderdak vonden). De Italiaanse kardinaal Mario Zenari, gedurende tien jaar gezant van Vaticaan naar Syrië, benaderde de Hongaarse regering voor hulp. Christelijk-orthodoxe leiders bedankten ook Orbán voor zijn steun. Amerikaanse hulporganisaties hebben ook overeenkomsten getekend met Hongarije over de vervolging van christenen.

“Er is een voortdurende vervolging van christenen. Al maanden veroordelen wij bisschoppen wat er gebeurt in Burkina Faso” zei bisschop Kjustin Kientega onlangs , “maar niemand luistert naar ons.” “Blijkbaar”, concludeerde hij, “is het Westen meer bezig met het beschermen van zijn eigen belangen”.

Terwijl christenen in Syrië en Irak in 2014 het geweld van radicale islamisten leden, had een groep Franse parlementariërs Frankrijk opgeroepen om solidariteit met die christenen te tonen. Maar voor het Palais Bourbon in Parijs kwamen slechts 200-300 demonstranten opdagen – met de slogan ” Vandaag het oosten, morgen het westen “.

Het leiderschap van Hongarije brengt de benarde situatie van vervolgde christenen onder de aandacht van een apathisch Europa. “We hebben 245 miljoen redenen om hier te zijn. Dit is het aantal mensen dat dagelijks wordt vervolgd vanwege hun christelijk geloof”, zei Azbej op 26 november toen hij de internationale conferentie over christelijke vervolging in Boedapest opende.

Premier Orbán ontmoette ook christelijke leiders uit Nigeria. Kardinaal Malcolm Ranjith van Sri Lanka bedankte Hongarije en Orbán voor hun steun en gebaren van solidariteit met het Sri Lankaanse volk.

https://www.gatestoneinstitute.org/15285/viktor-orban-persecuted-christians

RP: Hier mogen de leiders van de Europese (en andere) wereldlanden een voorbeeld aan nemen! Die zijn alleen bezig hun Christelijke tradities, normen en waarden te verkwanselen aan de Islamitische landen!