Griekenland grijpt in: te zware toeristen mogen niet langer op rug van ezels

Afbeeldingsresultaat voor griekenland beboet zware personen op ezels

Griekenland grijpt in: zware toeristen mogen niet langer op ezels rijden op het het Griekse eiland Santorini. Dat heeft het Griekse ministerie van Plattelandsontwikkeling en Voedsel beslist, nadat dierenrechtenorganisaties aan de alarmbel trokken. De muildieren konden de gewichten amper nog dragen.

Het is een zielig gezicht: ezels die op de steile trappen van Santorini naar boven ploeteren met een mens op hun rug. Wanneer die passagiers dan ook nog eens bijna de helft wegen van het gewicht van de dieren, dan wordt de situatie onhoudbaar. Talloze ezels op het Griekse vulkaaneiland hebben dan ook ernstige rugproblemen en zitwonden.

De Griekse regering besloot na het zien van de beelden – en de mediastorm die daarop volgde – om actie te ondernemen. Nu hebben ze dan ook enkele ingrijpende maatregelen genomen. Ezels die gebruikt worden voor toeristenritjes, mogen niet meer dan 100 kilo tillen, of meer dan 20 procent van hun eigen gewicht.

De eigenaren van de dieren zijn bovendien officieel verantwoordelijk voor de dieren en hun gezondheid. “Onder geen beding mogen dieren ingezet worden als ze ziek, gewond of zwanger zijn, of dieren van wie de hoeven slecht zijn onderhouden”, klinkt het in een officieel persbericht. Als de dieren niet genoeg voedsel, schoon drinkwater en verzorgde stallen krijgen, dan kunnen de eigenaren een zware boete verwachten.

Van die wantoestanden maakte PETA de voorbije zomer beelden van hun situatie.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181010_03824131

RP: Ik geef de Griekse regering 100% gelijk! Dit is pure Dierenmishandeling!