We krijgen de asielzoekers straks toegewezen

Brussel gaat nu echt bepalen wie hierheen komt

Afbeeldingsresultaat voor BRUSSEL BEPAALT

BRUSSEL BEPAALT

Het is muisstil rond de toestroom van asielzoekers en andere migranten naar Europa. Maar achter de schermen wordt in Brussel, Berlijn en Parijs een nieuw ‘migratiepact’ op poten gezet. In Brussel wordt straks bepaald welke asielzoeker naar welk land gaat. Nederland gaat nergens meer over.

door Syp Wynia

Kranten en tv-programma’s hebben het er al tijden niet meer over, maar ondertussen wordt in de Europese hoofdsteden een nieuw migratiebeleid in elkaar gezet. En wie niet mee wil doen, wordt gestraft – met boetes en erger. Het Binnenhof was daar steeds voorstander van. Maar is dat nog wel steeds zo?

Er is in Brussel een nieuwe Europese Commissie, met twee commissarissen die over migratie gaan: de Griek Margarítis Schinás (tevens één van de vicepresidenten) en de Zweedse Ylva Johannson. En meteen op hun eerste werkdag, maandag 2 december, hadden zij ’s ochtends om 9 uur een afspraak met de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, de Beier Horst Seehofer. Seehofer had een papier op zak dat voor de Eurocraten de routekaart voor de komende jaren moet worden.

De kern van het verhaal van Seehofer luidt: verdelen – het verdelen van asielzoekers over Europa. Dat is niet nieuw, maar eerder mislukt. In de nazomer van 2015 riep de Duitse bondskanselier Angela Merkel ‘Wir schaffen das’, wat door honderdduizenden Syriërs, Afghanen en anderen werd beschouwd als een collectieve uitnodiging om naar Europa in het algemeen en Duitsland in het bijzonder te komen.

Tot afgelopen zomer was het in Den Haag bon ton om voor het verdelen van asielzoekers in Europa te zijn. Sterker nog: premier Mark Rutte (VVD), Frans Timmermans (PvdA, Europees lijsttrekker) als ook Wopke Hoekstra (CDA, mogelijk kandidaat-lijsttrekker) lieten zich in harde taal uit over de Oost-Europese landen die zich verzetten tegen het door Brussel laten verdelen van asielzoekers.

Lees ook dit: Hun klimaatakkoord is voor u een klimaatdictaat

Het landschap wordt totaal anders, groene weilanden worden zwart en grijs en tot achter de voordeur gaat de overheid er voor zorgen dat u doet wat zij willen. De gemeenten doen mee, in slaafse volgzaamheid.

door Theo Jongedijk

RP: Wij het volk zijn de “betalers” van het beleid van een stel zelfverrijkende dictators! C’est ca!