Meisjes gedrogeerd en verkracht door groep mannen in Den Bosch: 8 arrestaties

De verkrachtingen vonden plaats bij een garagebedrijf.

Acht mannen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar zijn vanochtend in Den Bosch aangehouden voor een aantal groepsverkrachtingen van drie tieners. De meisjes van 15 en 16 jaar werden hoogstwaarschijnlijk gedrogeerd en vervolgens in weerloze toestand misbruikt door de groep.

Soms werd er ook geweld gebruikt, laat de politie vanochtend weten. Het onderzoek kwam begin dit jaar aan het rollen nadat de meisjes afzonderlijk van elkaar naar de politie waren gegaan met hun verhaal. 

Via sociale media in contact

In alle gevallen kwamen de meisjes volgens de politie eerst met de mannen in contact, onder meer via sociale media. Daarna vond het misbruik plaats in een ruimte bij een garagebedrijf in Den Bosch. In april van dit jaar deden forensisch rechercheurs daar sporenonderzoek.

Binnen dat onderzoek zijn naaktfoto’s en ander beeldmateriaal naar voren gekomen. Mogelijk zijn op die beelden de minderjarige meisjes te zien, vertelt een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws.  De politie denkt dat nog meer meisjes slachtoffer zijn geworden. “Van een aantal hebben wij ook een idee om wie het gaat”, zegt de officier van justitie, “maar angst speelt in deze zaak helaas een grote rol.” Meisjes zouden hun mond houden ‘omdat ze bang zijn voor de gevolgen en dat is heel triest’.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4942761/acht-mannen-opgepakt-voor-meerdere-groepsverkrachtingen

Schijnbaar worden dit soort misdaden hier niet serieus genomen! Lees ook dit: Zes van de acht verdachten die zijn aangehouden voor groepsverkrachtingen van tienermeisjes in Den Bosch worden vrijgelaten. Ze zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die vindt dat er niet genoeg reden is hen nog langer vast te houden. Lees dit:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4949716/groepsverkrachting-den-bosch-verdachten-vrijgelaten

Lees ook: https://www.dagelijksestandaard.nl/2013/06/worden-we-een-derdewereldland/