Peiling: VVD niet langer de grootste!

Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

DEN HAAG – De VVD is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond niet langer de grootste partij. De liberalen stonden lange tijd aan kop, maar moeten die plek nu delen met PVV en PvdA.

De VVD duikelt volgens De Hond ten opzichte van vorige week met drie zetels naar beneden. Het zijn CDA, FvD en PVV die daarvan profiteren: zij krijgen er ieder een zeteltje bij.

Optater

Dat de VVD opnieuw een optater krijgt heeft te maken met fractieleider Klaas Dijkhoff die afgelopen week wederom het nieuws domineerde met zijn vergoedingen, die slecht zijn gevallen. Eerder werd al duidelijk dat het VVD-kopstuk jarenlang een riant bedrag aan wachtgeld opstreek. Hij weigerde dat terug te betalen. Afgelopen week maakte hij na druk vanuit zijn eigen fractie, alsnog een draai. Dat deed hij echter met de grootst mogelijke tegenzin!mogelijke tegenzin.

Wat ook meespeelde, is dat aan het licht kwam dat Dijkhoff ook nog eens een reiskostenvergoeding in zijn zak stak, terwijl hij helemaal geen reiskosten maakt, omdat zijn partij een auto voor hem bekostigt.

Versplintering

Ook de stikstofcrisis speelt de VVD parten. Veel kiezers vrezen dat de door de coalitie afgekondigde groene maatregelen Nederland opnieuw in een recessie duwen. Ook het verlagen van de maximumsnelheid van 130 naar 100 kilometer per wordt door velen slecht gepruimd.

In de peiling ziet het politieke landschap er enorm versplinterd uit. VVD, PvdA en PVV hebben dus 19 zetels. Ze worden op de voet gevolgd door Fvd (18) en CDA (16).

GroenLinks zou, als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, volgens De Hond op 13 zetels komen. D66 krijgt er 12, SP scoort er 9 en 50Plus .

Afbeeldingsresultaat voor kabinet rutte weg
TIJD VOOR EEN NIEUW KABINET!

https://www.telegraaf.nl/nieuws/168982216/peiling-vvd-niet-langer-de-grootste?