Facebook verstrekt gegevens aan John de Mol over bitcoinboeven, die mogelijk uit Nigeria komen!

John de Mol.
John de Mol

Facebook heeft John de Mol “een aantal gegevens” verstrekt over de mensen achter de nepadvertenties waarin bekende Nederlanders bitcoinproducten lijken aan te prijzen. Het overhandigen van deze kennis was een van de eisen die de rechter Facebook begin november oplegde.

De Talpa-oprichter stapte naar de rechter omdat hij een einde wilde maken aan valse advertenties op Facebook met zijn naam en foto. Hij is niet de enige gedupeerde. In een verklaring schaarden onder anderen Jort Kelder, Eva Jinek, Humberto Tan en Marco Borsato zich achter hem.

“De gegevens worden onderzocht op bruikbaarheid”, laat een woordvoerder van De Mol weten. “We kunnen in deze fase nog niets zeggen over de gegevens. De Mol toonde zich blij met de uitspraak. “Ik mag hopen dat deze uitspraak voor Facebook aanleiding is om zo snel mogelijk maatregelen te nemen, waardoor onschuldige mensen niet meer met de nep-bitcoinadvertenties kunnen worden opgelicht”, zegt hij in een reactie. “Ik hoop bovendien dat niet alleen ik, maar ook alle andere bekende Nederlanders die zijn misbruikt voor deze nepadvertenties profijt gaan hebben van deze uitspraak en de opgedane kennis.”

Facebook heeft nog niet besloten of het in hoger beroep gaat tegen het vonnis. Na de uitspraak liet het bedrijf weten dat het een hoger beroep overwoog. “Wat ons betreft zijn er geen updates over de zaak te melden”, stelt Facebook.

Afbeeldingsresultaat voor bitcoin boeven

Bron: Bitcoinfraude