Drie tieners gewond bij steekpartij in Haagse winkelstraat: ‘Ik dacht echt dat ik dood ging’

Meerdere gewonden werden uit het pand van de Hudson's Bay gehaald

In de Grote Marktstraat in Den Haag, voor het pand van de Hudson’s Bay, heeft gisteravond een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn drie tieners het slachtoffer geworden. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Naar de dader wordt nog gezocht. 

Wat er precies heeft plaatsgevonden bij het warenhuis is nog niet bekend. Bronnen melden aan deze site dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn voor een terroristisch motief bij de steekpartij. De politie houdt nog rekening met alle mogelijke scenario’s. Volgens een woordvoerder van warenhuis Hudson’s Bay was de steekpartij voor de winkel, niet in de winkel. ,,Er zijn geen personeelsleden van ons bij betrokken.‘’

Loco-burgemeester Revis zegt geschokt te zijn. ,,Ik ben ontzettend geschrokken van het steekincident waar kinderen het slachtoffer van zijn geworden. Op een avond dat heel veel mensen inkopen doen in één van onze drukste winkelstraten, gebeurt zoiets verschrikkelijks”, reageert Revis. De slachtoffers mochten later in de avond het ziekenhuis verlaten.

Omdat het Black Friday is, zijn er veel mensen in de straat aanwezig. Zij worden gevraagd op afstand te blijven van de winkel. Een aantal mensen vertoonde vervelend gedrag achter de politielinten. Daarop zijn twee personen aangehouden. Veiligheidsdiensten hebben een groot gedeelte van het winkelgebied afgezet om onderzoek te doen. Rechercheurs hebben naast een plantenbak een groot mes gevonden. Naast de Hudson’s Bay is er ook een afzetlint voor kledingwinkel Guess gezet.

https://www.ad.nl/binnenland/drie-tieners-gewond-bij-steekpartij-in-haagse-winkelstraat-ik-dacht-echt-dat-ik-dood-ging~aaa4bd76/