Drie slachtoffers steekpartij Den Haag zijn minderjarig

DEN HAAG – Update nieuwe informatie – Drie minderjarigen zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een steekpartij in het centrum van Den Haag. Dat laat de politie weten. Hoe oud de kinderen zijn, is niet bekend. De steekpartij gebeurde aan de Grote Marktstraat, een van de grootste winkelstraten in de Hofstad. De man is voortvluchtig.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet helemaal duidelijk. Een goed ingelichte bron meldde aanvankelijk dat het erop leek dat de slachtoffers willekeurig waren gekozen. De situatie deed volgens de bron denken aan de steekpartij op het terras in Den Haag in mei 2018, waarbij Malek F. drie mensen levensgevaarlijk verwondde.

De politie wil daar niet op reageren. Inmiddels is duidelijk dat de slachtoffers minderjarig zijn. Ze zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, laat de politie weten. De politie is in contact met hun familie.

Getuigen geschokt

Een vrouw verklaart dat er grote paniek was in de winkelstraat. „Niemand wist wat er aan de hand was. In eerste instantie werd gezegd dat er was geschoten. Dat lijkt mee te vallen, maar ik hoop dat de slachtoffers er snel bovenop komen.”

Op sociale media circuleren beelden van de paniek die ontstond na de steekpartij. Bekijk hieronder de beelden. Tekst loopt verder.

Op de vraag of met terrorisme rekening wordt gehouden, antwoordt een woordvoerder dat „alle scenario’s nog open zijn”.

Klopjacht

De verdachte is nog voortvluchtig. Aanvankelijk werd een signalement verspreid over een ’licht getinte man van ongeveer 45 a 50 jaar met licht krullend haar en een joggingbroek’, maar dat signalement trok de politie later op de avond in. Volgens een woordvoerder was het onjuist.

„Dat heb je soms in the heat of the moment. We zijn hard op zoek naar een juist signalement”, aldus de woordvoerder. „Zodra dat binnen is, zullen we het snel delen.” Politie meldt dat er drie mensen gewond zijn. Dader nog niet aangehouden. Alle scenario’s staan open .

Lees hier het uitgebreide artikel:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1179460023/drie-slachtoffers-steekpartij-den-haag-zijn-minderjarig?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter