Juf op basisschool Zaandam geschorst: ’Kinderen worden met stokken op hun hoofd geslagen’

Het wordt hier hoe langer hoe meer barbaarser!

ZAANDAM – Grote ophef op basisschool De Voorzaan in Zaandam. Daar zouden kinderen met stokken geslagen worden en zouden ze hun eten van de grond moeten eten. De betrokken juf, die lesgeeft aan groep drie, is op non-actief gesteld.

Volgens ad-interim directeur Ruud Janssen is hiervoor gekozen om de orde te bewaken totdat het onderzoek is afgerond. Het zou niet gedaan zijn vanwege disciplinaire redenen.

Tien ouders hebben inmiddels een klacht ingediend tegen de vrouw. Een van die ouders vertelt anoniem aan NH Nieuws: „Er wordt keihard geschreeuwd naar de kinderen, ze worden met stokken op hun hoofd geslagen en kinderen die wiebelen wordt de stoel onder de kont vandaan getrokken. Wiebelaars moeten op hun knieën op de grond zitten.”

De vrouw heeft naar eigen zeggen eerder aan de bel getrokken, maar voelde zich niet serieus genomen. „Ze zeiden gewoon dat het niet waar is. Dat we het hadden verzonnen.”

De gemoederen op de school zijn inmiddels hoog opgelopen. Eerder deze maand vond er zelfs een handgemeen plaats tussen voor- en tegenstanders van de juf. De politie moest er aan te pas komen om de rust terug te laten keren.

Een extern onderzoeksbureau doet onderzoek naar de zaak. De directeur van de basisschool heeft zich voor onbepaalde tijd ziekgemeld. Janssen laat aan Het Parool weten: „Dat er iets is gebeurd dat niet door de beugel kan, is zeker. Maar ik kan me niet voorstellen dat er lijfstraffen zijn uitgedeeld. Dat lijkt me niet waar.” Hij laat weten te onderzoeken waar de aantijgingen vandaan komen.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1799733157/kinderen-worden-met-stokken-op-hun-hoofd-geslagen?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_update&utm_content=Hoofdartikel_%E2%80%99Kinderen+worden+met+stokken+op+hun+hoofd+geslagen%E2%80%99&utm_term=20191022114500_update&EMAIL_SK=SK6009660