Walgelijk! Tienduizend honden geslacht voor hondenvleesfestival in China!

Gerelateerde afbeelding

CHINESE BARBAREN!

N-VA-wil dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de Chinese ambassadeur ondervraagt over het Chinese hondenfestival waarbij jaarlijks ongeveer 10.000 honden worden opgegeten.

In de Zuid-Chinese stad Yulin vindt momenteel het hondenvleesfestival plaats, ondanks de groeiende protesten uit binnen- en buitenland. In totaal zullen op een week tijd zo’n tienduizend honden worden geslacht, aldus Chinese media. Dierenrechtenactivisten blokkeren straten in de stad en bevrijden honden en katten uit de slachthuizen. Ze hebben banners bij zich met boodschappen als “Ga de strijd aan tegen de illegale handel in hondenvlees” en “Bestraf het illegale transport van honden”.

Maandag werden ze nog hardhandig aangepakt door een twintigtal onbekenden, die de banners verscheurden. Een Chinese activiste betaalde dit weekend in totaal 1.000 euro om honderd honden te kunnen redden.

Volgens dierenrechtenorganisatie Animals Asia zijn veel van de honden verdwaald of werden ze gestolen van hun eigenaar. Elk jaar worden in de regio tot 10 miljoen honden gedood voor hun vlees, dat volgens de 500 jaar oude traditie de hitte in de zomer draaglijker zou maken. Het festival in Yulin bestaat sinds 2009.

https://www.knack.be/nieuws/wereld/tienduizend-honden-geslacht-voor-hondenvleesfestival-in-china/article-normal-580749.html

RP: BARBAREN! Net als bij bepaalde volkeren die dieren vanwege hun geloof (Islam) Onverdoofd slachten!