DE “ZWARTE PIET” GEKTE GAAT DOOR!

ARRESTATIE ZWARTE PIET!

Edwin Wagensveld van Pegida wordt aangehouden.

Fijn “Sint kinderfeest” in Apeldoorn!

Politie pakt Pegida-voorman in Apeldoorn op!

De politie heeft bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn Pegida-voorman Edwin Wagensveld aangehouden. Ook enkele aanhangers van Pegida zijn opgepakt en in een politiebusje gezet.

Pegida is voorstander van Zwarte Piet en vindt het onzin dat er tijdens de landelijke intocht alleen maar roetveegpieten meelopen. Uit protest was Wagensveld verkleed als Zwarte Piet. 

De politie greep in toen hij weigerde naar een protestvak te gaan en journalisten te woord wilde staan. Ook NVU-voorman Constant Kusters is met enkele aanhangers naar Apeldoorn gekomen om naar eigen zeggen ‘de Nederlandse culturele normen en waarden’ te verdedigen. 

In alle rust

De aanhoudingen van ongeveer tien personen gebeurden volgens de politie ‘in alle rust.’ Ze wil  niet bevestigen dat het om Pegida-aanhangers gaat. Eerder op de dag werd een groep supporters van voetbalclub Go Ahead Eagles in Apeldoorn bij de stadsgrens tegengehouden. Ook zij vinden het niet kunnen dat Zwarte Piet ontbreekt tijdens de landelijke intocht. 

Het publiek heeft weinig meegekregen van de arrestaties en wachtte vol verwachting op de goedheiligman en zijn pieten. Rond half een was het zover. Dit keer kwamen zij niet zoals gebruikelijk met Pakjesboot 12, maar met een stoomtrein. Een half uur later vloog er een vliegtuigje met tekstboodschap over Apeldoorn. Op het doek stond de tekst ‘Wij houden van Zwarte Piet’ te lezen.

 

https://twitter.com/i/status/1195656804669235200

Zes steden

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat zaterdag in zes steden de straat op ‘voor een inclusief sinterklaasfeest zonder racisme’. Dat zijn Den Haag, Alkmaar, Groningen, Dordrecht, Leeuwarden en Nijmegen. De demonstraties in Eindhoven en Hoorn gingen niet door omdat deze gemeenten hebben aangegeven in 2020 ‘zwarte piet-vrij’ te zijn. In Dordrecht staan ongeveer twintig KOZP-aanhangers in hun demonstratievak. De teksten op de spandoeken lijken mild gehouden, met onder meer: ‘Feest voor ieder kind’.

Foto: ANP

RP: Sint: leuk “kinderfeest”! Met hordes politie die zwarte pieten tegenhouden! Dit is inderdaad een “gekte”! Nog even en de kleur + het woord “Zwart” worden voorgoed verboden in onze samenleving en uit de woordenboeken geschrapt!

https://www.ad.nl/binnenland/politie-pakt-pegida-voorman-in-apeldoorn-op~a9fa40e5/