GEJATTE 50 MILJARD OM BANKENCRISIS OP TE LOSSEN MOET TERUG NAAR NEDERLANDSE BURGERS!

Image

We gaan er volgens de miljoenennota allemaal op vooruit én hoe moet het verder met de Amsterdamse burgemeester Halsema? De stuurlui vinden er wat van. Aan wal staan: Sjuul Paradijs, Stella Bergsma en Ewald Engelen.

‘LATEN WE NOU EENS EEN KEER DE KOPLOPER ZIJN IN RATIONEEL BELEID’

Lekker Nederlands: het poldermodel. Met alle partijen aan tafel om te onderhandelen en tot een consensus te komen waar iedereen tevreden mee is. Maar is dat nog wel van deze tijd? Als we kijken naar bijvoorbeeld de stikstofcrisis, lijkt dit model ons tegen te werken. Althans, zo menen De Beste Stuurlui van deze week. “We hikten al tegen een recessie aan en we geven het nu een extra zetje.”

Hoe is de stikstofcrisis eigenlijk tot stand gekomen? Mogen we wel sprake van een crisis? Nederland is nou eenmaal een enorm klein en actief land, dus logischerwijs is het stikstofgehalte hier een stuk hoger dan in grotere, minder dichtbevolkte landen. De Stuurlui bespreken hoe Nederland zichzelf in de voet heeft geschoten door jarenlang de voorbeeldigste leerling van de EU-klas te willen zijn. Wat nu te doen door het hinkelende, wankelende kabinet?

Deze week in De Beste Stuurlui: het poldermodel, de stikstofcrisis en EU-regelgevingen. Een combinatie waar onze stuurlui wel raad mee weten.

https://www.bnr.nl/player/audio/10130870/10390144

https://www.facebook.com/bnr.nieuwsradio/

We krijgen allemaal meer te besteden, maar is dat wel het belangrijkste thema?

De miljoenennota zegt dat we er met ons inkomen allemaal ongeveer twee procent op vooruitgaan, behalve de ouderen, die krijgen maar zo’n één procent meer te besteden. Verder gaat er geld naar onder meer infrastructuur, de rechtspraak en wordt de vennootschapsbelasting later afgeschaft. Maar zijn dat de echte issues? Raakt dit aan de grote vragen van de komende generaties over het milieu?

Is de positie van Femke Halsema als burgemeester van Amsterdam nog houdbaar?

Het nepvuurwapen waarmee de zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zou hebben gezwaaid, lag volgens haar man een tijdje in de ambtswoning. De Amsterdamse afvalverwerker AEB dreigt volgens het bestuur failliet te gaan als ze niet privatiseren, maar het stadsbestuur wil er niet aan. En de maffiaoorlog in Amsterdam kende deze week een ongekend dieptepunt met de liquidatie van kroongetuige-advocaat Derk Wiersma. Wat betekenen deze gebeurtenissen voor de positie van Femke Halsema als burgemeester?

De stuurlui geven hun ongezouten mening!

https://www.bnr.nl/podcast/debestestuurlui/10390144/gejatte-50-miljard-om-bankencrisis-op-te-lossen-moet-terug-naar-nederlandse-burgers