Zweden loopt uit de hand!

 

door Judith Bergman  •  26 september 2019 om 5:00 uur

  • Van begin 2019 tot eind juli waren er 120 bomaanslagen in Zweden, volgens politiestatistieken.

  • Alleen al in Uppsala, een schilderachtige Zweedse universiteitsstad, waar 80% van de meisjes zich niet veilig voelen in het stadscentrum, vonden vier verkrachtingen of poging tot verkrachting plaats binnen vier dagen binnen vier dagen.

  • “Stop de verkrachtingen – je laat de vrouwen in de steek … Dat vrouwen niet dezelfde kans hebben om zich vrij te bewegen op straat en op pleinen zonder zich zorgen te hoeven maken over blootstelling aan criminaliteit, is een ernstige beperking van de vrijheid en het zelfbeeld van vrouwen -bepaling”. – Josefin Malmqvist, parlementslid voor de Moderate Party; Aftonbladet , 24 augustus 2019.

“Löfven, je hebt de controle over Zweden verloren”, schreef de leider van de grootste oppositiepartij, de centrum-rechtse gematigde partij, Ulf Kristersson, onlangs in een artikel in het dagblad Aftonbladet , waarin hij de Zweedse premier Stefan Löfven bekritiseerde voor sommige van de grootste problemen van Zweden niet oplossen. Volgens Kristersson:

“Twee gebieden waar wij [de gematigde partij] een hoge prioriteit aan geven, zijn recht en orde en integratie. Omdat de grootste problemen van Zweden er nu zijn.

“Vorig jaar vonden 306 schietpartijen plaats en werden 45 mensen doodgeschoten. Volgens de politie is het aantal gedode mensen sinds 2014 verdubbeld. In dezelfde periode is het aantal mensen dat is blootgesteld aan seksueel misbruik verdrievoudigd volgens BRÅ [de Zweedse Raad voor Criminaliteitspreventie] …

“Concrete hervormingen zijn noodzakelijk. We hebben ze voorgesteld – de sociaal-democraten zeggen nee …

https://www.gatestoneinstitute.org/