Zwarte Piet in Apeldoorn verboden!

In Apeldoorn is op 16 november de landelijke Sinterklaasintocht.  Daarbij willen de burgemeester en de publieke omroep absoluut geen Zwarte Piet hebben.  Ze willen alleen de neppe roetveegpieten!

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZW) is tevreden met het besluit om dit jaar alleen nog maar roetveegpieten mee te laten lopen tijdens de landelijke Sinterklaasintocht in Apeldoorn. Voorman Jerry Afriyie noemt het “een historische dag voor het land”.

Dinsdag maakten de NTR en de gemeente Apeldoorn bekend dat de Goedheiligman tijdens de landelijke intocht alleen nog wordt vergezeld door roetveegpieten. Het is de eerste keer dat volledig zwartgeschminkte pieten taboe zijn verklaard bij de aankomst.

Lees ook: Voor het eerst alleen roetveegpieten bij landelijke intocht Sinterklaas

Volgens Afriyie is het weren van Zwarte Pieten “een grote overwinning voor alle mensen die snakken naar een sinterklaasfeest dat alle kinderen blij maakt”.

“Het is ook een overwinning voor iedereen die deze traditie niet verloren wil zien gaan, maar juist wil zien voortbestaan”, aldus de voorman van KOZP. “Ik denk dat we vandaag een grote stap in die richting hebben gemaakt.”

 Dit is een laffe knieval voor het politiek-correct gedram van Sylvana Simons en Jerry Afriyie.  Dit kan ik niet laten gebeuren.

 We moeten nu druk zetten op de burgemeester van Apeldoorn. Zij moet Zwarte Piet toelaten.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/actiegroep-blij-met-weren-zwarte-piet/