Vrouwen in Syrië: ‘Hé Europa, schop die Syrische mannen er eens uit zodat ze hier hun land kunnen opbouwen!’

syrische vrouwen

Syrische vrouwen doen via de Zweedse media een hartekreet: of Europa al die Syrische mannen graag even terugtrapt naar hun thuisland. In verband met de wederopbouw en het op peil houden van de bevolking zijn zij namelijk veel harder nodig daar dan hier!

De Zweedse journalist Johan-Mathias Sommarström deed een opmerkelijke vondst toen hij onlangs in de Syrische stad Aleppo een reportage kwam maken voor de Zweedse NPO-radio. Het beeld dat hem onder ogen kwam, was nogal eentonig. Dat wil zeggen: overal waar je keek, bijna alleen maar vrouwen. De mannen zijn massaal weggevlucht naar Europa, en dat heeft serieuze repercussies voor Syrië, dat nu langzaam aan de wederopbouw begonnen is. De zwaarste taken in de bouw blijven liggen, en vele vrouwen dreigen noodgedwongen hun hele leven single te moeten blijven.

Ze doet daarom een suggestie. Syrië moet de straf op het ontwijken van de dienstplicht kwijtschelden voor alle Syriërs die gevlucht zijn naar Europa omdat ze geen zin hadden om in het bloeddorstige Assad-leger te vechten. Maar ook Europa zou iets héél concreets kunnen betekenen: Ze vindt het mannentekort om meerdere redenen spijtig, onder meer omdat vele jonge vrouwen gedwongen ongehuwd zullen blijven; er zijn niet genoeg mannen meer voor hen. En daarnaast zal het lastiger worden met de wederopbouw. Ze gelooft dat jonge mannen noodzakelijk zijn voor de zware bouw als straten en gebouwen herbouwd moeten worden.

RP: Denk maar niet dat dit gaat gebeuren. Deze “mannen” zijn te lui om te werken; bovendien krijgen hier alles voor niets op een presenteerblaadje! Europa is voor hen het Walhalla!

https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/12/vrouwen-in-syrie-he-europa-schop-die-syrische-mannen-er-eens-uit-zodat-ze-hier-hun-land-kunnen-opbouwen