Pensioenkorting van 10 procent dreigt voor oudere werknemers!

Bij PMT zijn onder meer loodgieters en fietsenmakers aangesloten.

Bij PMT zijn onder meer loodgieters en fietsenmakers aangesloten. © Shutterstock

Tienduizenden oudere werknemers worden keihard geraakt door de dreigende pensioenkortingen. Zij kunnen in één klap tot wel 10 procent van hun pensioen kwijtraken.

Daarvoor waarschuwt Jos Brocken, bestuurder bij PMT, het pensioenfonds voor de kleinmetaal. Bij PMT zijn onder meer loodgieters en fietsenmakers aangesloten. Door de ultralage rente ziet het ernaar uit dat PMT volgend jaar de pensioenen met 10 procent moet korten. Ook bij zusterfonds PME dreigen ‘forse kortingen’. In totaal zijn bij beide fondsen ongeveer 2 miljoen mensen aangesloten.

,,Voor mensen die al met pensioen zijn, zouden we de kortingen over tien jaar kunnen uitsmeren. Zij krijgen jaarlijks 1 procent minder pensioen.’’ Werknemers krijgen de korting in één keer. En dat komt hard aan bij oudere werknemers die net voor hun pensioen zitten. ,,De enige manier waarop ze die korting ongedaan kunnen maken is langer doorwerken’’, zegt Brocken.

Ook oudere werknemers met een zwaar beroep worden hard geraakt. Zij hebben vaak al moeite om gezond de eindstreep te halen. Eerder stoppen met werken is geen optie, daarvoor zijn de pensioenen vaak te laag. Bij PMT gaan de komende drie jaar ruim 14.000 mensen met pensioen, bij pensioenfonds PME gaat het om vergelijkbare aantallen.

https://www.ad.nl/economie/pensioenkorting-van-10-procent-dreigt-voor-oudere-werknemers~ab149066/

RP: Langzaam maar zeker wordt door het desastreuze beleid van onze regering ons eigen volk, en vooral de ouderen, enorm benadeeld! Ik wijt dit aan de enorme kosten die o.a., zonder instemming van het volk, door de massa-immigratie zijn veroorzaakt. Dit is Pure volkerenroof!