Onthulling: ‘Minder-Marokkanen’-zaak beïnvloed door Opstelten, Wilders is woest!

 

 

Onthulling: ‘Minder-Marokkanen’-zaak beïnvloed door Opstelten, Wilders is woest

Vijf jaar na de ‘minder-Marokkanen-uitspraak’ van Geert Wilders, blijkt dat Ivo Opstelten (voormalig Minister van Veiligheid en Justitie) en zijn ministerie invloed hebben uitgeoefend op … Meer lezen

https://wnl.tv/2019/09/05/hof-wilders-proces-gaat-vooralsnog-door/

Vijf jaar na de ‘minder-Marokkanen-uitspraak’ van Geert Wilders, blijkt dat Ivo Opstelten (voormalig Minister van Veiligheid en Justitie) en zijn ministerie invloed hebben uitgeoefend op het Openbaar Ministerie voordat besloten werd om de PVV-leider te vervolgen.

Uit tot dusver geheime documenten, die RTL Nieuws in handen heeft gekregen, blijkt dat de top van het Ministerie van Veiligheid en Justitie zich inhoudelijk heeft bemoeid met de strafzaak. Een gegeven dat gevoelig ligt, omdat de politiek geen invloed mag hebben op een strafzaak: de zogenoemde ‘scheiding der machten’.

Uit een interne mail blijkt dat dit wel degelijk is gebeurd. Zo diende het ministerie suggesties in waarmee het OM zich beter kon voorbereiden op de zaak tegen Wilders en werden persberichten van het OM over de zaak aangepast, omdat dat volgens RTL Nieuws ‘de politiek beter uitkwam’. Het OM heeft altijd gezegd niet te zijn beïnvloed tijdens het maken van de zaak en houdt ook nu dit standpunt vol.

Wilders niet blij

Geert Wilders is onthutst door de openbaringen: “Deze nieuwe onthullingen zijn weerzinwekkend. Er blijkt herhaaldelijk inhoudelijk overleg te zijn geweest over mijn zaak tussen de top van het ministerie en het OM, nog voordat een definitieve vervolgingsbeslissing genomen was. Het is allemaal met geen pen te beschrijven.”

Dinsdag dient de zaak opnieuw. Wilders hoopt dat er dan “een einde wordt gemaakt aan dit belachelijke politieke proces”. Wel bekijkt hij samen met zijn advocaat Geert-Jan Knoops of hij Opstelten en een aantal topambtenaren uit het minsterie van destijds, kan laten vervolgen. “Deze stukken laten geen andere conclusie toe, dan dat er tussen de top van het ministerie en het OM veelvuldig overleg heeft plaatsgevonden op inhoudelijke en beleidsmatige aspecten over een voorgenomen vervolgingsbeslissing”, aldus Knoops.

LEES OOK: OM eist 5000 euro van Wilders voor ‘minder Marokkanen’-uitspraak

Door: Leroy van den Berg