Amsterdam: Drugshoofdstad èn speeltuin voor utopisten

Amsterdam, het kneiterlinkse laboratorium!

Screenshot_237.png

Het college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam. 

Een onrustbarend rapport schildert Amsterdam als de drugshoofdstad van Europa, waar de maffia niets in de weg wordt gelegd. Maar terwijl de drugsbaronnen de economie en de samenleving infiltreren, wordt de stad politiek geleid door symboolpolitici, die doen alsof de hoofdstad van Nederland een speeltuin is voor hun utopische fantasieën.

Het goede aan het alarmerende rapport van Pieter Tops en Jan Tromp over Europa’s drugshoofdstad Amsterdam bestaat er uit, dat het werd geschreven in opdracht van burgemeester Femke Halsema (GroenLinks). Halsema is kennelijk niet van plan de ogen te sluiten, waar hele generaties politici dat voor haar wel deden. Als er één zin uit het rapport is die blijft hangen, is het wel de uitspraak van ‘een voormalige topambtenaar met tientallen jaren ervaring’. Die zei over het lakse drugsbeleid van de gemeente: ‘Dat was in de jaren ’90 al het geval. Men vindt handhaving rechts en daarom wordt het verwaarloosd. Maar handhaven doe je voor de kwetsbaren’.

In Amsterdam wordt merkwaardig omgesprongen met ‘kwetsbaren’. De parkeertarieven worden zodanig hoog gemaakt – 7,50 per uur in het centrum – dat rijken voldoende parkeerplaats hebben omdat de kwetsbaren geen parkeerplaats meer kunnen betalen. De linkse afkeer van de auto en de progressieve behoefte aan duurzaamheid raakt niet de rijken, wel de armen.

Lees verder>>>

(h/t “Wachteres”)

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/31/amsterdam-het-kneiterlinkse-laboratorium/