Wisten jullie dit? 1 op 4 in de wereld is moslim!

EN DIT WAS 10 JAAR GELEDEN!

Van de totale wereldbevolking (6,8 miljard) zijn 1,57 miljard mensen moslim. Dat is dus bijna één op vier. De statistieken komen van het Pew Forum, dat ook berekende dat Duitsland meer moslims (4 miljoen) telt dan Libanon en meer dan Noord- en Zuid-Amerika tesamen. In Europa is ongeveer vijf procent (38 miljoen mensen) aanhanger van de Islam. Er leven ook meer moslims in Azië dan in het Midden-Oosten.
Tot nog toe liepen de schattingen van het aantal moslims in de wereld sterk uiteen: van één tot 1,8 miljard. Het verslag van het Pew Forum on Religion and Public Life, dat vandaag bekendgemaakt werd, heeft nu reële cijfers. De Islam is de tweede godsdienst in de wereld na het Christendom, dat ongeveer 2,2 miljard volgelingen heeft.

Cliché doorgeprikt
Meteen wordt ook het cliché ontkracht dat alle Arabieren moslims zijn en vice versa. China telt meer moslims dan Syrië, Rusland meer dan Jordanië en Libië tezamen, Ethiopië zoveel als Afghanistan, en Duitsland dus meer dan Libanon. Het hart van de moslimwereld mag dan wel in het Midden-Oosten kloppen, het grootste aantal Islamaanhangers vind je in Azië.

Meer dan 60 procent van de totale moslimbevolking woont in Azië, 20 procent in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, 15 procent in de rest van Afrika, 2,4 procent in Europa en amper 0,3 procent in de Verenigde Staten. 317 miljoen moslims wonen in een land waar de Islam niet de grootste godsdienst is. Zo bijvoorbeeld in India dat 161 miljoen moslims huisvest, Ethiopië 28 miljoen, China 22 miljoen, Rusland 16 miljoen en Tanzania 13 miljoen. In vele van die landen zijn er spanningen en komt er zelfs bloedvergieten aan te pas. (jv)

RP: Reken maar dat dit aantal nu al weer flink is gestegen!

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/islam/1-op-4-in-de-wereld-is-moslim~a00259f5/