Red Tikiiri van barbaars misbruik!

Dit is Tikiiri, een zieke olifanten vrouw van 70 jaar oud! Ze is een van de 60 olifanten die dit jaar op het Perahera-festival in Sri Lanka moeten werken. Tikiri neemt elke avond vroeg deel aan de parade voor de nacht gedurende 10 opeenvolgende nachten Ze loopt elke kilometer Niemand ziet haar benige lichaam of haar verzwakte toestand. Niemand ziet de tranen in haar ogen, gewond door de felle lichten die haar masker sieren.

Voor een ceremonie, helemaal. Hoe kunnen we dit een zegen noemen, of wat heilig? Dit moet stoppen!!! Om een ​​einde te maken aan deze barbaarse marteling en misbruik.

Ze moest lopen van de vroege avond tot de volgende dag. Onder het geluid van de gamelan Dat speelt langs de weg en de twee kanten zijn vol met mensen die hardop huilen Ze ging op een hete weg in de dikke rook van de crackers en verbrande kokosnoot. 

Vandaag is het Wereld-olifantendag. We kunnen de wereld geen vredige wereld brengen! Niemand zag de vier voeten stevig in de ketting gebonden, liep op de weg waar de ketting helemaal luid klonk. Niemand kan het vermoeide lichaam zien dat is verborgen onder het kostuum dat is versierd met Tiggy.

Het boeddhisme leert ons genade te hebben en valt anderen niet lastig. Maar gedwongen olifanten in deze toestand om te marcheren, het is tegen de religie.  De ware genade is om elk leven met betekenis en gelijke waarde te bekijken.

Liefhebben, het pad van vriendelijkheid en mededogen, dit is de weg van Boeddha. Het is tijd om dit te volgen!

https://www.change.org/p/ranil-wickremesinghe-save-tikiiri-from-barbaric-abuse