Leeuwen en tijgers in Afrika en Azië misbruikt voor ‘medicijnen’ en hun huid!

SOMMIGE VOLKEREN ZIJN EN BLIJVEN EEN STEL BARBAREN!

leeuwen, tijgers, medicijnen, entertainment, vermaak

Leeuwen en tijgers worden op farms in Afrika en Azië hun leven lang uitgebuit. Dat blijkt uit ons nieuwste rapport over de handel in grote katachtigen voor de productie van traditionele Aziatische medicijnen.

De leeuwen en tijgers in deze industrie brengen in elk stadium van hun miserabele leven geld in het laatje en eindigen als pil of drankje. De vraag naar producten gemaakt van grote katachtigen, zoals tijgerwijn en traditionele Aziatische medicijnen, is onverzadigbaar. Het dierenleed achter deze handel is immens, en dat terwijl deze traditionele medicijnen geen enkele bewezen genezende werking. 

Uit het onderzoek blijkt hoe leeuwen- en tijgerfarms in Zuid-Afrika en Azië de grote katachtigen ‘produceren’ om de vraag naar de producten te beantwoorden. Zo worden honderden tijgers en leeuwen rij aan rij in kleine kooien gehouden in industriële ‘kattenfabrieken’ in Azië. Het onderzoeksteam bezocht onder meer een tijgerfarm in China, waar de tijgers alleen de minimale zorg kregen om in leven te blijven. De meeste grote katten waren uitgemergeld. Vaak bieden zulke farms ook vermaak met tijgers aan en kunnen bezoekers er zelfs tijgerproducten kopen. 

Honderden grote katachtigen, zoals deze tijger, worden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden voor de handel in traditionele Aziatische medicijnen.

Leeuwenfarms Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zagen we jankende en gestreste tijgerwelpjes en zelfs een bewegingsloos, misvormd welpje zonder poten als gevolg van het ongecontroleerde doorfokken. De welpjes worden uit het wild bij hun moeders weggehaald of gefokt in leeuwenfarms. Karin Bilo, campagnemanager bij World Animal Protection, legt uit hoe deze dieren vervolgens hun hele leven worden misbruikt: ‘De welpjes die op een leeuwenfarm opgroeien, worden direct al gebruikt om toeristen te vermaken. Vrijwilligers – vaak onbewust van het leven dat de dieren tegemoet gaan – verzorgen de welpjes, en toeristen knuffelen ze en maken selfies met de leeuwtjes.’

Mannetjesleeuwen in een toeristisch park in Zuid-Afrika. Vaak eindigen de dieren in de canned hunting, waar ze worden neergeschoten en hun huid en hoofd als trofee worden beschouwd. (C) Anonymous, Blood Lions. 

Wilde leeuwen en tijgers

Naast het immense leed van dieren ín de industrie, lijden ook de populaties wilde leeuwen en tijgers onder de vraag naar hun botten. Leeuwen en tijgers worden ernstig met uitsterven bedreigd. Bilo waarschuwt reizigers om hier, bewust of onbewust, niet aan bij te dragen: ‘Van vrijwilligerswerk met welpjes tot toeristenattracties met grote katten: wees je bewust dat deze dieren uiteindelijk eindigen als jachttrofee en een medicijn dat geen enkel effect heeft.’

DIT SOORT SCHANDALIGE DIERENMISHANDELING IN PRIMITIEVE LANDEN MOET KEIHARD DOOR DE REST VAN DE WERELD WORDEN AANGEPAKT! EVENALS DE KOPERS HIERVAN!

Lees ook: https://www.worldanimalprotection.nl/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=algemeen&utm_content=NB_juli_2019

https://www.worldanimalprotection.nl/actueel/leeuwen-en-tijgers-afrika-en-azie-misbruikt-voor-medicijnen?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=algemeen&utm_content=NB_juli_2019