De gevolgen van de asieltsunami beginnen al…

Nepagenten aangehouden voor uitschrijven boete!

De drie Engelssprekende mannen probeerden een buitenlandse toerist te bestelen. Op een parkeerplaats aan de A16 bij Moerdijk hebben ze hem geprobeerd wijs te maken dat hij contant geld moest betalen voor een verkeersboete. Ook vroegen ze hem om zijn legitimatie.

De toerist vertrouwde het niet en belde 112. De politie kreeg de mannen hierdoor op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht in het vizier. De verdachten verklaarden onderweg te zijn naar Rotterdam om een coffeeshop te bezoeken.

Illegale man

De politie twijfelde aan de identiteit en het verblijfstatus van de mannen. Het bleek te gaan om een 28-jarige Pakistaan en een 35- en 36-jarige Iraniër. De 28-jarige man uit Pakistan was inderdaad illegaal in Nederland. Vanuit de cel vroeg hij direct asiel aan.

De kleding, het voertuig en de buitenlandse valuta van de mannen zijn in beslag genomen. De bestuurder van de auto krijgt ook drie maal een proces-verbaal voor verkeersovertredingen.

Gemunt op toeristen

De politie meldt op Facebook dat zij vaker te maken hebben met buitenlandse bendes die actief zijn als nepagenten langs snelwegen in Nederland. Zij hebben het gemunt op toeristen die ook uit het buitenland afkomstig zijn. Vaak smeren ze de toerist een verkeersboete aan die hij of zij dan direct contant moet afrekenen.

https://www.rijnmond.nl/nieuws/184496/Nepagenten-aangehouden-voor-uitschrijven-boete

RP: Misdaad loont schijnbaar in Nederland!