Bevolkingsgroei vernietigt het wereldwijde klimaat!

Overbevolking de oorzaak van de Klimaat-Catastrofe

29 JUL. 2019 

De Bevolkingsgroei vernietigt het wereldwijde klimaat | Gepubliceerd op 18.11.2009 | Door Claudia Ehrenstein | Politieke redacteur WELT

‘Klimaatverandering’, de World Population Review, aangehaald door het medische tijdschrift The Lancet in mei 2009, ‘is de grootste wereldwijde gezondheidsbedreiging in de 21ste eeuw.’

De constante toename van de wereldbevolking weegt zwaar op het klimaat. Hoe meer mensen op aarde leven, hoe meer koolstofdioxide vrijkomt! Het World Population Report van de VN waarschuwt dat zowel de stijgende bevolking als de klimaatverandering het hardst worden getroffen door ontwikkelingslanden!

Kort voor de Wereldklimaattop in Kopenhagen waarschuwde het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) voor de dramatische gevolgen van bevolkingsgroei voor klimaatverandering. Hoe meer mensen op aarde leven, hoe meer broeikasgassen ze vrijgeven, zoals koolstofdioxide (CO 2).

“In het verleden is de bevolkingsgroei verantwoordelijk voor ongeveer 50 procent van de CO 2 -emissies”, zegt het World Population Report 2009, dat vandaag in Berlijn werd gepresenteerd.

Momenteel leven er bijna zeven miljard mensen op aarde. Volgens de voorspellingen van vandaag zal het aantal tegen 2050 oplopen tot meer dan negen miljard! Als het echter mogelijk zou zijn om de bevolkingsgroei te beperken tot acht miljard mensen, zou tot twee miljard ton CO 2 minder worden uitgestoten, voorspellen de UNFPA-experts in hun rapport.

Tenzij het een grote “mislukking” is dat de bevolkingsontwikkeling in de debatten over klimaatverandering niet is overwogen, zei de CEO van de Duitse Stichting voor Wereldbevolking, Renate Bähr, WELT ONLINE. Op de klimaattop in Kopenhagen moet daarom niet alleen worden onderhandeld over klimaatvriendelijke technologieën om de CO 2 -emissies te verminderen. Er moet ook worden besproken over het bevolkingsbeleid, eiste Bähr. Investeringen in gezinsplanning kunnen de klimaatverandering helpen aan te pakken.

Vooral in de arme ontwikkelingslanden vindt vandaag de dag bevolkingsgroei plaats. 41 procent van de Afrikanen is jonger dan 15 jaar (vergeleken met slechts 15 procent in Europa). Afrika is niet alleen het continent met de jongste bevolking ter wereld, de landen ten zuiden van de Sahara behoren ook tot de armste ter wereld! Maar zelfs de allerarmsten worden al bijzonder getroffen door de klimaatverandering. Verwoestende droogte, woestijnvorming en bodemerosie dwingen hen hun huizen te verlaten. Dergelijke veranderingen in het milieu hebben al 25 miljoen mensen ertoe aangezet te vluchten. Tegen 2050 verwachten de Verenigde Naties 200 miljoen klimaatvluchtelingen.

RP: Deze landen behoren niet alleen tot de armste landen ter wereld, maar ook tot de minst ontwikkelde! Ondanks de (financiële) hulp van de rest van de wereld, is de hoognodige geboorteplanning door o.a. corruptie, niet van de grond gekomen. Net zo min als het besef van verantwoordelijkheid, die elke ouder heeft om hun kinderen zo veilig en gezond mogelijk op te voeden! Deze natuurlijke geaardheid zie je zelfs bij de dieren!

https://www.change.org/p/weltweite-geburtenregelungen-verbindlich-einf%C3%BChren-introduce-obligatory-world-wide-birth-controls/u/24879952?cs_tk=ArS4qDuyNUhuAhwuQ10AAXicyyvNyQEABF8BvHMBE9Kgs53Ra1EfcgOtWUU%3D&utm_campaign=d37e74edf23441eda2a2c9aeaa1616a3&utm_medium=email&utm_source=petition_update&utm_term=cs